Ossetrina Pod Syrom

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Ossetrina Pod Syrom

Mesaj gönderen Siyabend » 08 Şub 2009 20:16

Ossetrina pod syrom

hazırlama; 30 dakika
dinlenme: 2 saat
pişirme: 20 dakika

1,5 kg. mersin balığı
1 havuç
1 defne yaprağı
4 haşlanmış katı yumurtanın sarısı
1 su bardağı ekşi krem
35 gr. tereyağı
1/2 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1/2 limonun suyu
1/2 demet maydanoz
karabiber
bir tutam tuz

Havucu soyun ve iri iri doğrayın. Maydanozların yapraklarını saplarından ayırın. Sapları bir kenara koyup, yaprakları ince ince kıyın.

Mersin balığını dilimlemeden bir tencereye havuç, maydanoz sapları, defne yaprağı ve bir tutam tuz ile koyun. Hemen üzerine çıkacak kadar su doldurun ve kaynamaya başlayınca ateşi iyice kısıp 15 dakika pişmeye bırakın.

Balık pişip soğuyunca, sudan çıkarın, kalın dilimlere ayınp çok az tuz ve karabiber serperek üstünü örtün ve dinlenmesi için 2 saat buzdolabına bırakın. Haşlanmış katı yumurta sarılarını bir çatalla iyice ezip içine ekşi kremle tereyağını ekle¬yin. Eğer ekşi krem yoksa normal kreme 1 çorba kaşığı limon suyu ekleyerek elde edebilirsiniz. Ama limon yerine yoğurt eklemeyin.

1 saat sonra içinde servis yapabileceğiniz biraz derin bir fırın kabının dibine buzdolabından çıkardığınız balıkları dizin. Üzerine tereyağı ve krem karışımını, kremin üzerine de ufalanmış bayat ekmek içini serpeleyerek dökün. Sıvıyağı ve yarım limonun suyunu üzerine gezdirin. En üste, ufalanmış beyaz peyniri koyarak, bir kaşıkla tüm balığın üstünü kaplayacak şekilde yayın. Daha sonra önceden 180 derecede kızdırdığınız fırında 20 dakika pişirin. Pişmeyi takip edin; eğer peynirler hemen kızarıyorsa fırının derecesini düşürün ki balığınız kurumasın.

Fırından çıkarınca üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin ve sıcak sıcak yanında Tavada Patates ile servis yapın.


Cevapla

“Rus Mutfağı” sayfasına dön