Risotto Alla Tomato "Domates Dolması"

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Risotto Alla Tomato "Domates Dolması"

Mesaj gönderen Siyabend » 08 Şub 2009 20:39

Risotto alla tomato "Domates Dolması"

hazırlama: 10 dakika
pişirme: 30 dakika

6 sert domates
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
1 demet fesleğen veya 1 çorba kaşığı kuru fesleğen
karabiber
tuz

Domatesleri yıkayın. Üst kısımlarından yuvarlak olarak kesin ve kapak yapmak için saklayın, içlerini bir tatlı kaşığı ile kabuk kısmını delmeden boşaltın. Boşalttığınız içi ince ince kıyın. Küçük bir tencerede kıyılmış domatesleri, pirinç, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile birlikte karıştırarak biraz pişirin. Kıyılmış fesleğeni veya kuru fesleğeni ekleyerek içini boşalttığınız domatesleri bu içle doldurun. Kıyılmış domatesler eriyeceği için domatesleri içle tamamen doldurabilirsiniz, yalnız gevşek olarak, bastırmadan doldurun. Doldurduğunuz domatesleri derin bir fırın kabına koyarak kullandığınız pirince göre ölçerek hemen hemen 2,5 su bardağı sıcak su koyun ve orta derecede ısıtılmış fırında 30 dakika, pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.


Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön