Fesleğen Soslu Spaghetti

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Fesleğen Soslu Spaghetti

Mesaj gönderen Siyabend » 08 Şub 2009 20:40

Fesleğen Soslu Spaghetti

hazırlama: 10 dakika
pişirme: 20 dakika

1/2 kg. spaghetti
250 gr. taze parmesan veya eski kaşar peyniri
1 demet maydanoz
1 demet taze fesleğen veya 2 çorba kaşığı kuru fesleğen
5 diş sarmısak
1,5 tatlı kaşığı tane karabiber
1/2 su bardağı zeytinyağı
tuz

Büyük bir tencereye bol miktarda su koyun. Kaynadıktan sonra içine 1/2 çorba kaşığı tuz atarak spaghettileri içine kırmadan atın, kaynamaya bırakın.

Fesleğenli sos için; önce karabiberleri, sarımsakları biraz tuz ile havanda dövün. Daha sonra içine 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin ve biraz daha dövüp, karabiber ve sarmısak karışımını derin bir kaba alın. Taze fesleğenleri ince ince kıyın, maydanozları da aynı şekilde kıyın. Karabiber ve sarımsak karışımının üstüne ilave edin. Eğer kuru fesleğen kullanıyorsanız fesleğeni karışıma doğrudan ilave edin. Parmesan peynirini veya eski kaşarı, rendenin ince tarafından rendeleyerek sosa ekleyin. Malzemelerin üzerine tüm kalan zeytinyağını ilave ederek, hepsini bir kaşıkla karıştırın. Spaghettileriniz İtalyanların dediği gibi "al dente" yani dişe dokunur dirilikte pişince indirin. Spaghettilerin çok pişmeyip bir parça diri kalması yemeğinizi daha lezzetli yapar.

Spaghettileri bir süzgeçten süzün. Soğuk sudan geçirmeden tekrar tencereye koyarak içine daha önceden hazırladığınız fesleğen sosunu koyun. İki tahta kaşığın yardımı ile spaghettileri ezmeden, sosla iyice karışmasını sağlamak için dikkatlice karıştırın. Yanında soğuk bir pembe şarap veya buz gibi vişne soda ile sıcak sıcak servis yapın.


Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön