Osso Bucco

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Osso Bucco

Mesaj gönderen Siyabend » 08 Şub 2009 20:43

Osso bucco

hazırlama: 15 dakika
pişirme: 1.5-2 saat

1 kg. kemiksiz parça dana eti (incik kısmından)
1 büyük baş soğan
1 büyük diş sarımsak
1 kutu konserve domates (400 gr.)
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı un
30 cl. sek beyaz şarap
30 cl. tavuk suyu (2 tavuksu tabletle hazırlanmış)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Karabiber
tuz

ayrıca,
1/2 demet maydanoz
1 büyük diş sarmısak
1/2 limon kabuğu rendesi

Tencerede 4 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırıp, kıyılmış soğan ve sarımsağı içinde çevirin, içine eti atın ve hızlıca karıştırarak biraz kavurun. Üzerine unu serpip, tuzunu ve karabiberini atın. Bir karıştırıp konserve domatesi, domates salçasını, beyaz şarabı ve sıcak tavuk suyunu ilave edin. Kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp ateşi kısın ve hafif hafif kaynatarak 1,5-2 saat pişmeye bırakın. Yemek piştiği zaman, etin yumuşacık, sosunun ise koyu olması gerekir. Tuzunu ve karabiberini tadın, gerekliyse biraz ekleyin. Maydanozları ince ince kıyın. Sarımsağı soyun ve kıyın. Kıyılmış maydanoz ve sarımsağı limon suyu ve limon kabuğu rendesi ile karıştırın.

Yemeğinizi servis yapmadan önce hazırladı¬ğınız karışımı tencereye döküp karıştırın. Osso bucco'yu yanında tereyağlı makarna veya haşlanmış patates ile sıcak sıcak servis yapın.


Cevapla

“İtalyan Mutfağı” sayfasına dön