Kaiserschmarren "İmparator Omleti"

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Kaiserschmarren "İmparator Omleti"

Mesaj gönderen Siyabend » 10 Şub 2009 10:32

Kaiserschmarren "İmparator Omleti"

Hazırlama: 15 dakika
pişirme: 10 dakika omlet için, 40 dakika komposto

6 yumurta
2 çorba kaşığı krem
2 çorba kaşığı kuru üzüm
2 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
50 gr. tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
bir tutam tuz

üstü için:
toz şeker

komposto için:
1 kg. Kara erik
200 gr. toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 kak tarçın
3 karanfil

Servis için:
1/2 su bardağı krem

Erikleri yıkayıp ikiye bolün. Çekirdeklerini çıkarın. Bir tencereye erikleri, su ve şekeri koyun. Kaynamaya başlayınca içine kak tarçını, karanfilleri ve limon suyunu koyup hafif ateşte kaynamaya bırakın. Erikler iyice yumuşayıp, komposto koyu kırmızı bir renk alıncaya kadar pişirin. Daha sonra ateşten alıp soğumaya bırakın. Yumurtaların beyazlarını sarılarından ayırıp derin bir cam kaba koyun. İçine bir tutam tuz atarak elektrikli bir çırpıcı ile karbeyaz oluncaya kadar çırpın. İçine yumurta sarıla¬rını, toz şekeri, vanilyayı, kremi ve limon kabuğu rendesini atıp tekrar 1 dakika kadar çırpın. Daha sonra çırpıcının çırpma derecesini düşürün ve bir yandan yumurta karışımını çırparken diğer yandan da unu yavaş yavaş içine katın. Böylece ununuz top top olmaz.

Daha sonra tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca, hazırladığınız omletin içine çekirdeksiz kuru üzümleri atın ve karışımı tavaya boşaltın. Omlet hamurunuz tavada yayılır.

Ateşi biraz kısın ve omletin altını yakmadan pişirin. Tatlının altı tamamen pişince üst kısmı da yavaş yavaş tutmaya başlar. Dilerseniz aynı büyüklükte yağladığınız başka bir tavaya ters çevirerek alın diğer tarafını da kızartın. Ya da fırın ızgarasını yakın ve tavayı altına koyun. 2-3 dakika omletin üstü kızarıncaya kadar bırakın. Yalnız bunun için ızgarayı önceden 160 derecede kızdırmalısınız. Yoksa omletiniz bekleme sırasında iner. Daha sonra pişmiş omleti bir tabağa alın. Düzgün olmayan iri parçalar keserek üzerine sıcakken toz şeker serpin. Yanında buz gibi erik kompostosu ve krem ile sıcak tatlınızı servis yapın.


Cevapla

“Avusturya Mutfağı” sayfasına dön