Denizci Yahnisi

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Denizci Yahnisi

Mesaj gönderen Siyabend » 14 Şub 2009 12:56

Denizci Yahnisi

hazırlama: 30 dakika
pişirme: 45-60 dakika

800 gr. kalın dana bifteği
2 su bardağı bira
4 baş soğan
10 orta boy patates
50 gr. tereyağı
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı beyaz biber
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tuz

Eti iri parçalar halinde kesin. Soğanları soyup, halka halka doğrayın. Patateslerin kabuklarını soyup kalın dilimler halinde yuvarlak yuvarlak kesin. Derin bir tavada tereyağını eritip sıvıyağ ile kızdırın. İçine halka soğanları atıp, soğanlar altınımsı kahverengi bir görünüm alıncaya kadar karıştırarak kavurun. Kavrulan soğanları bir kevgirle yağını süzerek tavadan bir tabağa alın ve aynı yağda etleri çevirerek kızartın. Kızarttığınız etleri bir tabağa alın. Daha sonra tüm etleri tavaya koyun ve üzerine birayı, beyaz biberi, kekiği ve tuzu ilave edin. İçine defne yaprağını atın ve kaynamaya başlayınca bir kapakla kapatıp orta ateşte 10 dakika pişirin. Daha sonra biraz pişmiş etleri, içinden servis yapabileceğiniz, fırına girecek ağzı kapaklı bir tencerenin dibine dizin. Etlerin üstüne patateslerin yarısını dizip, patateslerin üstüne kavurduğunuz soğanların hepsini boşaltın. Bir kaşıkla soğanları tüm patateslerin üzerine yayın ve tekrar kalan patates dilimlerini soğanların üzerine dizin. Tavada kalan pişme suyunu yemeğin üzerine gezdirerek dökün ve ateşe koyarak kaynamaya bırakın. Yemeğiniz kaynamaya başlayınca, tencerenin kapağını kapatarak önceden 180 derecede kızdırdığınız fırında 45-60 dakika, etler yumuşacık oluncaya kadar pişirin. Etlerin piştiğini kontrol ederken yemeğin biçimini bozmamaya ve patatesleri kırmamaya dikkat edin. Yemeğiniz piştikten sonra yanında bol yeşil bir salata ve bira ile servis yapın.


Cevapla

“İsveç Mutfağı” sayfasına dön