Glüh wein "Sıcak Baharatlı Şarap"

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Glüh wein "Sıcak Baharatlı Şarap"

Mesaj gönderen Siyabend » 14 Şub 2009 12:56

Glüh wein "Sıcak Baharatlı Şarap"

hazırlama: 2 dakika
kaynatma: 15 dakika

1,5 su bardağı kırmızı veya beyaz şarap
1 portakal
2 kak tarçın
8 karanfil
1 tatlı kaşığı toz şeker veya ağız tadınıza göre toz şeker

Küçük derin bir tencereye şarabı koyun, içine şekeri, tarçını ve karanfilleri ilave ederek hafif ateşte 1-2 dakika yavaş yavaş kaynamaya bırakın.

Portakalı ortasından enine ikiye bölün. Orta kısmından kabuğu ile birlikte kalın bir dilim keserek, kaynayan baharatlı şarabın içine atın. Portakalın kalan küçük yarısının suyunu sıkıp yine şaraba ilave edin ve yine hepsini 10 dakika kadar çok hafif ateşte kaynatın.

Daha sonra sıcağa dayanıklı şeffaf büyük kulplu çay bardağına şarabı süzerek boşaltın, içine ince, kabuğu ile kesilmiş bir dilim portakal atın. Tenceredeki kak tarçınlardan birini bardağa koyun ve çok sıcak olarak Gingerbread biscuitlerin yanında servis yapın.


Cevapla

“İsveç Mutfağı” sayfasına dön