Saffronbuns "Safranlı Ekmekler"
hazırlama: 30 dakika
dinlenme: 40+20 dakika
pişirme: 8-9 dakika
1 kg. un
50 gr. taze ekmek mayası
150 gr. tereyağı
1/2 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı safran
1/2 su bardağı kuş üzümü
1 yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
Küçük bir tencerede sütü ısıtın. Tereyağını içine atın ve erimeye bırakın. Mayayı çatalla hafifçe ezin, üzerine bir parça ılık su koyarak bir kenara bırakın. 10-15 dakika sonra maya kabarınca içine tereyağlı sütü ilave edin. Biraz karıştırıp, şekeri, tuzu, üzümleri ve safranı ekleyin, tekrar karıştırın. Karışım homojen bir hal alınca, içine bir seferde unu atın ve birlikte önce kaşıkla karıştırın, sonra elle yoğurun. Üstünü temiz bir mutfak bezi ile örterek bir kenara 40 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Ekmek hamurunuz kabarınca, hamurdan iri parçalar kopartarak, avucunuzda yuvarlayarak kalın şeritler haline getirin ve iki şeridi örgü gibi birleştirerek yağlanmış tepsiye biraz aralıklı olarak dizin. Arzu ederseniz Saffronbun'lara kendi istediğiniz şekilleri verebilirsiniz.
Bu şekilde tüm hamurdan küçük safranlı ekmeklerinizi elde ettikten sonra, tepsinin üzerini temiz bir mutfak bezi ile kapatarak, yine hemen hemen 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Daha sonra bir yumurtayı çırpın, küçük ekmeklerinizin üzerine bir yağlama fırçası yardımı ile sürün. Birkaç kuş üzümünü tekrar ekmeklerinizin üzerine elinizle batırın.
Önceden sıcak olarak 200 derecede kızdırılmış fırında 8-9 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarınca bir tabağa alarak çay saatinizde yanında reçelle servis yapın.
Gingerbread biscuit "Zencefilli Bisküvi"
hazırlama: 20 dakika
dinlenme: 24 saat
pişirme: 7-8 dakika
1 kg. un
150 gr. tereyağı 1/2 kg. toz şeker
2 çay fincanı koyu şurup
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı zencefil
1 çorba kaşığı karanfil
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
koyu şurup için: (kendiniz hazırlarsanız)
1/2 kg. toz şeker
şekeri ıslatacak kadar su
süs için:
1 çay fincanı pudra şekeri
su (şekeri ıslatacak kadar)
Koyu şurup elde etmek için, 1/2 kg. toz şekeri, şekeri ıslatacak kadar su ile hafif ateşte, koyulaşıncaya kadar kaynatın. Şurubunuz kıvamlı olunca ateşten çekin ve soğumaya bırakın. Dilerseniz hazır şurup da kullanabilirsiniz. Tereyağını dışarıda bırakarak yumuşatın. Karanfilleri dövün.
Derin bir kaba yumuşamış tereyağını koyun, üzerine dövülmüş karanfilleri, tarçını, zencefili atın, bir tahta kaşıkla çalışarak karıştırın, üzerine toz şekeri ilave edin ve tekrar karıştırın. Tereyağı ve baharatlar, şekerle iyice karışıncaya kadar tahta kaşıkla çalışın. Kabartma tozunu karışımınıza atın, iki çay fincanı koyu şurubu ilave edin. Pütürlü ve kahverengi bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Üzerine 900 gr. unu ilave edin ve yumuşak ve yapışkan bir hamur oluncaya kadar yoğurun. 24 saat kadar dinlenmeye bırakın. Ertesi gün, hamurunuz yeteri kadar dinlenince, kalan undan bir parça alarak mutfak tezgahına serpin. Hamurdan kocaman parçalar kopartarak çok ince 2-3 mm. kadar açın ve arzu ettiğiniz biçimde kalıplarla kesin. Bisküvi kalıplarınız yoksa, su bardağı veya çay bardağının ağzını kalıp gibi kullanabilirsiniz. Su bardağıyla önce dışını kesip, daha sonra içini çay bardağı ile keserek halkalar elde edebilirsiniz. Fırın tepsisini tereyağı ile çok az yağlayın, zencefilli kurabiyelerinizi dizin ve kızgın fırında, takip ederek 7-8 dakika kadar pişirin. Bisküviler kuru bir görünüm kazanınca fırından çıkarın. Pişmesini bir bisküviyi tadarak kontrol edebilirsiniz. Bu şekilde hamurun kalan miktarını da yapın. Dilerseniz hamurun hepsini kullanmayıp, hamuru buzdolabında 2-3 gün kadar saklayabilirsiniz Bisküvilerinizi süslemek isterseniz, bir çay fincanı pudra şekerini, bir parça soğuk suyla koyu bir krem haline gelinceye kadar karıştırın. Beyaz bir kağıdı külah haline getirerek karışımınızı içine doldurun, külahın üst kısmını kapatıp elinizle sıkarak, ince tarafından soğumuş bisküvilerinizin üzerine glasajı akıtarak şekiller yapın. Süslemeniz kuruyunca bisküvilerinizi çay ile servis yapın.
- Forum ana sayfa GENEL Yaşam Yemek Odası Dünya Mutfakları Avrupa Mutfağı İsveç Mutfağı
- Ara
-
- Zaman: 21 May 2024 20:28
- Tüm zamanlar UTC+03:00
Saffronbuns "Safranlı Ekmekler"
Cevapla
1 mesaj
•1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
Geçiş yap
- GENEL
- ↳ Güncel Konular
- ↳ Özgür Düşünce & Felsefe
- ↳ Felsefi Görüşler
- ↳ Filozoflar
- ↳ Gündem & Haberler
- ↳ Serbest Kürsü
- ↳ Köşe Yazıları
- ↳ Röportajlar
- ↳ Bilim ve Teknoloji
- ↳ Maden ve Elementler
- ↳ Araştırma Sonuçları
- ↳ Uzay Araştırmaları
- ↳ İcatlar ve Keşifler
- ↳ Kuram ve Teoriler
- ↳ Evren ve Dünya
- ↳ Bilim Adamları
- ↳ Genetik
- ↳ Doğa
- ↳ Bilelim-Öğrenelim
- ↳ Garip Mevzular
- ↳ Kültür Sanat
- ↳ Edebiyat
- ↳ Şair ve Yazarlar
- ↳ Akımlar
- ↳ Hikayeler
- ↳ Kitaplık
- ↳ Şiir Bahçesi
- ↳ Manidar Sözler
- ↳ Sinema-Tv-Dizi
- ↳ Biyografi
- ↳ Şarkı Sözleri
- ↳ Hayat Bilgisi
- ↳ Beden Dili
- ↳ Fizyognomi
- ↳ Feng Shui
- ↳ Evde Feng Shui
- ↳ Pusula Ekolü
- ↳ Form Ekolü
- ↳ Tablolar
- ↳ Psikoloji
- ↳ Hafıza Geliştirme
- ↳ Kavramlar
- ↳ Modeller
- ↳ Psikolojik Sorunlar
- ↳ Renklerin Etkileri
- ↳ Teoriler
- ↳ Yaklaşımlar
- ↳ Ufoloji
- ↳ İsimler
- ↳ Erkek İsimleri
- ↳ Kız İsimleri
- ↳ Tarih
- ↳ Tarihte Bugün
- ↳ Ocak
- ↳ Şubat
- ↳ Mart
- ↳ Nisan
- ↳ Mayıs
- ↳ Haziran
- ↳ Temmuz
- ↳ Ağustos
- ↳ Eylül
- ↳ Ekim
- ↳ Kasım
- ↳ Aralık
- ↳ Tarihteki İlginç Olaylar
- ↳ Tarihe Geçen Kadınlar
- ↳ Tarihi Gizemler
- ↳ Tarihi Eserler
- ↳ Ülkeler Tarihi
- ↳ Suikastler Tarihi
- ↳ Dünya Tarihinde İlkler
- ↳ Video & Resim
- ↳ İslam ve İnsan
- ↳ Video
- ↳ Yaşam
- ↳ Anketler & Testler
- ↳ Fotoğraf Galerisi
- ↳ Hayvanlar Alemi
- ↳ Resim Galerisi
- ↳ Sağlıklı Yaşam
- ↳ Tıp Sözlüğü
- ↳ Yemek Odası
- ↳ Dünya Mutfakları
- ↳ Osmanlı Saray Mutfağı
- ↳ Amerikan Mutfağı
- ↳ Arjantin Mutfağı
- ↳ Venezuela Mutfağı
- ↳ Meksika Mutfağı
- ↳ Brezilya Mutfağı
- ↳ Afrika Mutfağı
- ↳ Tunus Mutfağı
- ↳ Mısır Mutfağı
- ↳ Fas Mutfağı
- ↳ Güney Afrika Mutfağı
- ↳ Cezayir Mutfağı
- ↳ Avrupa Mutfağı
- ↳ Fransız Mutfağı
- ↳ Yunan Mutfağı
- ↳ Rus Mutfağı
- ↳ Polonya Mutfağı
- ↳ İtalyan Mutfağı
- ↳ Avusturya Mutfağı
- ↳ İspanyol Mutfağı
- ↳ İsveç Mutfağı
- ↳ Hırvat Mutfağı
- ↳ Macar Mutfağı
- ↳ Asya Mutfağı
- ↳ Pakistan Mutfağı
- ↳ Hint Mutfağı
- ↳ Kuveyt Mutfağı
- ↳ Kore Mutfağı
- ↳ İsrail Mutfağı
- ↳ Filipin Mutfağı
- ↳ Afgan Mutfağı
- ↳ Endonezya Mutfağı
- ↳ Çin Mutfağı
- ↳ Tai (Tayland) Mutfağı
- ↳ Japon Mutfağı
- ↳ Türkmen Mutfağı
- ↳ Lübnan Mutfağı
- ↳ Kürt Mutfağı
- ↳ Spor Meydanı
- ↳ Aşk u Meşk
- ↳ Erkekler & Kadınlar
- ↳ Butik Oteller Rehberi
- ↳ Boutique & Small Hotels
- ↳ Spa Hotels
- ↳ Astroloji
- ↳ Burçlar Arası Uyum
- ↳ Türkiye Otelleri
- LIFE
- ↳ Kaynaşma Mekanı
- ↳ Forum Oyunları
- ↳ Tuğçe Baran Düşmanları
- ↳ Muhabbet & Tanışma Faslı
- ↳ Komedi Bölgesi
- ↳ Kaçıkların Mekanı
- ↳ Komik Resimler
- ↳ Flash Oyunlar
- ↳ Animasyonlar
- ↳ Karikatür
- ↳ Video
- ↳ Komik Videolar
- ↳ İlginç Videolar
- ↳ Spor Videoları
- ↳ Seyahat Videoları
- ↳ Medical Videos
- ↳ Gesundheit Videos
- ↳ Video Klip
- ↳ Arapça Video Klip
- ↳ Yabancı Video Klip
- ↳ Kürtçe Video Klip
- ↳ Türkçe Video Klip
- FORUM
- ↳ Yönetim