Franjki; Krostule; Hrostule; Krustule

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Franjki; Krostule; Hrostule; Krustule

Mesaj gönderen Siyabend » 14 Şub 2009 12:59

Franjki; Krostule; Hrostule; Krustule

hazırlama: 15 dakika
dinlenme: 30 dakika
pişirme: 1-2 dakika (her biri için)

200 gr. un
3 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı krem
2 çorba kaşığı rom veya 2 çorba kaşığı portakal likörü
pudra şekeri
1 paket vanilya
tuz
kızartmak için sıvıyağ

Unu eleyin ve derin bir kaba koyun. Yumurta sarılarını bir tutam tuz ile çırpın. Ortasını kuyu gibi açtığınız unun içine çırpılmış yumurta sarılarını, şekeri, kremi ve romu ilave edin. Sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini temiz bir mutfak bezi ile örterek buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra hamurdan iri parçalar kopartın ve bezeler yapın. Bu bezeleri 1-1,5 mm. kalınlığında açın. Açtığınız hamurdan bir parmak kalınlığında ince şeritler kesin ve istediğiniz şekli vererek, tavada kızdırdığınız bol sıvıyağa atın. Altınımsı bir renk alıncaya kadar kızartıp, bir kevgirle yağını süzerek servis tabağına alın. Vanilyayı pudra şekeri ile karıştırıp tatlıların üzerine serpin. Çay ve kahvenin yanında servis yapın.


Cevapla

“Hırvat Mutfağı” sayfasına dön