Makovniyaça "Haşhaşlı Rulo"
hazırlama: 25 dakika
dinlenme: 1 saat (toplam)
pişirme: 30 dakika
hamur için:
400 gr. un
30 gr. taze maya
4 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
50 gr. tereyağı
2 yumurta sarısı
2 tüm yumurta
1 çorba kaşığı krem
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı rom (arzuya bağlı)
bir tutam tuz
iç için:
300 gr. haşhaş tohumu
1/4 litre süt
1 çay fincanı bal
1 su bardağı toz şeker
1 çay fincanı kuru üzüm
2 çorba kaşığı rom (arzuya bağlı)
2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 2 tatlı kaşığı tarçın 4 çorba kaşığı pudra şekeri
Haşhaş tohumlarının üzerine sütü dökün ve bir kenara bırakın. Taze mayayı küçük bir kaba ufalayarak koyun. Üzerine bir parça ılık süt ve 1 tatlı kaşığı şeker ilave ederek mayalanmaya bırakın.
Derin bir kaba unu koyun, köpürmüş olan mayayı, şekeri, kremi, tuzu, yumuşamış tereyağını, yumurta sarılarını, yumurtaları, vanilyayı, limon kabuğu rendesini ve romu üzerine ilave edip bir kaşıkla karıştırın. Daha sonra yavaş yavaş sütü karıştırarak ekleyin. Hamur çok cıvık ise içine bir parça daha un ekleyebilirsiniz. Çok yumuşak olarak hazırladığınız hamurun üzerine un serperek, bir mutfak beziyle kapatın ve bir kenara kabarması için 40 dakika dinlenmeye bırakın.
Daha önce sütle ıslattığınız haşhaş tohumlarının üzerine, balı, kuru üzümleri, toz şekeri, tarçını, limon kabuğu rendesini ve romu ilave edip karıştırın ve bir kenara bırakın.
Kabarmaya bıraktığınız hamur, hemen hemen iki misli ve yumuşacık olunca alın ve unladığımız hamur tahtasının üzerinde 1/2 cm. kalınlığında açın. Hamurun üzerine hazırlamış olduğunuz haşhaş tohumu karışımını bir kaşıkla yayın. Hamuru uzun tarafından haşhaşlı için üzerine katlayın ve yuvarlayarak rulo şeklinde kapatın. Daha sonra yağladığınız fırın tepsisinin içine koyun. Üzerim temiz bir mutfak bezi ile kapatarak 20 dakika, tekrar kabarıncaya kadar dinlendirin. Önceden, 150 derecede orta ısıda kızdırdığınız fırında 30 dakika, Haşhaşlı Rulonun üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Rulonun piştiğini anlamak için bir ıspatula ile kaldırıp altını kontrol edebilirsiniz.
Haşhaşlı Rulo pişince fırından çıkarın, üzerine bol pudra şekeri serpin ve soğumaya bırakın.
Daha sonra 2 cm. kalınlığında dilimler halinde keserek çayın yanında servis yapın.
- Forum ana sayfa GENEL Yaşam Yemek Odası Dünya Mutfakları Avrupa Mutfağı Hırvat Mutfağı
- Ara
-
- Zaman: 13 May 2024 09:31
- Tüm zamanlar UTC+03:00
Makovniyaça "Haşhaşlı Rulo"
Cevapla
1 mesaj
•1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
“Hırvat Mutfağı” sayfasına dön
Geçiş yap
- GENEL
- ↳ Güncel Konular
- ↳ Özgür Düşünce & Felsefe
- ↳ Felsefi Görüşler
- ↳ Filozoflar
- ↳ Gündem & Haberler
- ↳ Serbest Kürsü
- ↳ Köşe Yazıları
- ↳ Röportajlar
- ↳ Bilim ve Teknoloji
- ↳ Maden ve Elementler
- ↳ Araştırma Sonuçları
- ↳ Uzay Araştırmaları
- ↳ İcatlar ve Keşifler
- ↳ Kuram ve Teoriler
- ↳ Evren ve Dünya
- ↳ Bilim Adamları
- ↳ Genetik
- ↳ Doğa
- ↳ Bilelim-Öğrenelim
- ↳ Garip Mevzular
- ↳ Kültür Sanat
- ↳ Edebiyat
- ↳ Şair ve Yazarlar
- ↳ Akımlar
- ↳ Hikayeler
- ↳ Kitaplık
- ↳ Şiir Bahçesi
- ↳ Manidar Sözler
- ↳ Sinema-Tv-Dizi
- ↳ Biyografi
- ↳ Şarkı Sözleri
- ↳ Hayat Bilgisi
- ↳ Beden Dili
- ↳ Fizyognomi
- ↳ Feng Shui
- ↳ Evde Feng Shui
- ↳ Pusula Ekolü
- ↳ Form Ekolü
- ↳ Tablolar
- ↳ Psikoloji
- ↳ Hafıza Geliştirme
- ↳ Kavramlar
- ↳ Modeller
- ↳ Psikolojik Sorunlar
- ↳ Renklerin Etkileri
- ↳ Teoriler
- ↳ Yaklaşımlar
- ↳ Ufoloji
- ↳ İsimler
- ↳ Erkek İsimleri
- ↳ Kız İsimleri
- ↳ Tarih
- ↳ Tarihte Bugün
- ↳ Ocak
- ↳ Şubat
- ↳ Mart
- ↳ Nisan
- ↳ Mayıs
- ↳ Haziran
- ↳ Temmuz
- ↳ Ağustos
- ↳ Eylül
- ↳ Ekim
- ↳ Kasım
- ↳ Aralık
- ↳ Tarihteki İlginç Olaylar
- ↳ Tarihe Geçen Kadınlar
- ↳ Tarihi Gizemler
- ↳ Tarihi Eserler
- ↳ Ülkeler Tarihi
- ↳ Suikastler Tarihi
- ↳ Dünya Tarihinde İlkler
- ↳ Video & Resim
- ↳ İslam ve İnsan
- ↳ Video
- ↳ Yaşam
- ↳ Anketler & Testler
- ↳ Fotoğraf Galerisi
- ↳ Hayvanlar Alemi
- ↳ Resim Galerisi
- ↳ Sağlıklı Yaşam
- ↳ Tıp Sözlüğü
- ↳ Yemek Odası
- ↳ Dünya Mutfakları
- ↳ Osmanlı Saray Mutfağı
- ↳ Amerikan Mutfağı
- ↳ Arjantin Mutfağı
- ↳ Venezuela Mutfağı
- ↳ Meksika Mutfağı
- ↳ Brezilya Mutfağı
- ↳ Afrika Mutfağı
- ↳ Tunus Mutfağı
- ↳ Mısır Mutfağı
- ↳ Fas Mutfağı
- ↳ Güney Afrika Mutfağı
- ↳ Cezayir Mutfağı
- ↳ Avrupa Mutfağı
- ↳ Fransız Mutfağı
- ↳ Yunan Mutfağı
- ↳ Rus Mutfağı
- ↳ Polonya Mutfağı
- ↳ İtalyan Mutfağı
- ↳ Avusturya Mutfağı
- ↳ İspanyol Mutfağı
- ↳ İsveç Mutfağı
- ↳ Hırvat Mutfağı
- ↳ Macar Mutfağı
- ↳ Asya Mutfağı
- ↳ Pakistan Mutfağı
- ↳ Hint Mutfağı
- ↳ Kuveyt Mutfağı
- ↳ Kore Mutfağı
- ↳ İsrail Mutfağı
- ↳ Filipin Mutfağı
- ↳ Afgan Mutfağı
- ↳ Endonezya Mutfağı
- ↳ Çin Mutfağı
- ↳ Tai (Tayland) Mutfağı
- ↳ Japon Mutfağı
- ↳ Türkmen Mutfağı
- ↳ Lübnan Mutfağı
- ↳ Kürt Mutfağı
- ↳ Spor Meydanı
- ↳ Aşk u Meşk
- ↳ Erkekler & Kadınlar
- ↳ Butik Oteller Rehberi
- ↳ Boutique & Small Hotels
- ↳ Spa Hotels
- ↳ Astroloji
- ↳ Burçlar Arası Uyum
- ↳ Türkiye Otelleri
- LIFE
- ↳ Kaynaşma Mekanı
- ↳ Forum Oyunları
- ↳ Tuğçe Baran Düşmanları
- ↳ Muhabbet & Tanışma Faslı
- ↳ Komedi Bölgesi
- ↳ Kaçıkların Mekanı
- ↳ Komik Resimler
- ↳ Flash Oyunlar
- ↳ Animasyonlar
- ↳ Karikatür
- ↳ Video
- ↳ Komik Videolar
- ↳ İlginç Videolar
- ↳ Spor Videoları
- ↳ Seyahat Videoları
- ↳ Medical Videos
- ↳ Gesundheit Videos
- ↳ Video Klip
- ↳ Arapça Video Klip
- ↳ Yabancı Video Klip
- ↳ Kürtçe Video Klip
- ↳ Türkçe Video Klip
- FORUM
- ↳ Yönetim