Esterhazy rostelyos
Paul Anton von Esterhâzy (1786-1866) çok tanınmış bir Macar diplomatı ve politikacısıydı, aynı zamanda Macar Bilim Akademisi'nin üyelerindendi. Bu ünlü yemek onun ismini taşır.
hazırlama: 25 dakika
pişirme: 50-60 dakika (ete göre değişebilir)
1 kg. dana rostosu veya dana bifteği (6 parçaya dilimlenmiş)
3 çorba kaşığı un
100 gr. tereyağı
2 havuç
1/2 demet maydanoz
1 küçük baş kereviz
1 baş soğan
1 su bardağı beyaz şarap
2-3 parça limon kabuğu
1 etsu tablet
1 defne yaprağı
1 çorba kaşığı kapari
1 çorba kaşığı hardal
3 çorba kaşığı sıvıyağ
karabiber
tuz
ayrıca,
1 su bardağı ekşi krem
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu
tuz
Havuçları ve kerevizi soyup, ince dilimler halinde kesin. Soğanı soyup küçük küçük doğrayın. Maydanozların yapraklarını saplarından ayırın. Yaprakları ince ince, saplarını ise iri iri doğrayın. Unun içine biraz tuz ve karabiber serpip karıştırın. Dana rostosu dilimlerini bu una bulayın. Etlerin üzerindeki unun fazlasını silkeleyerek atın. Tavada tereyağının yarısını kızdırıp, etleri içinde çabucak çevirerek kızartın. Kızarttığınız etleri bir tabağa alın.
Tavada etlerin kızardığı yağa, kalan tereyağını ve sıvıyağı ekleyip, kızınca içine soğanları maydanoz sapları ile birlikte atıp, soğanlar altın rengi alıncaya kadar kavurun. Üzerlerine yarım su bardağı sıcak su ilave edip, bir etsu tableti elinizle ufalayarak tavaya atın ve şarabı ekleyin. Bir karıştırıp kaynatın.
Etleri altı geniş bir tencereye dizin. Üzerine parça limon kabuklarını ve defne yaprağını koyun. Tavada kaynattığınız suyu etlerin üzerine süzerek dökün. Hardalı yemekten alacağınız bir parça su ile açın ve yemeğin suyuna hafifçe karıştırarak ilave edin. Kaparileri tencereye atın, kapağını kapatarak et pişip yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirin.
Et piştikten sonra içine havuçları ve kerevizleri atıp, tencerenin kapağını tekrar kapatın. Kaynamaya başlayınca ateşi iyice kısın ve hafif ateşte havuçlar ve kerevizler pişip, yemeğin sosu iyice azalıp, koyulaşıncaya kadar pişirin.
Ekşi kremi; un, limon suyu ve şekerle karıştırın. Limon kabuklarını ve defne yaprağını pişmiş yemekten çıkarıp atın.
İçine krem karışımını yavaşça, yemeğin koyu sosu ile karıştırarak katın. Tekrar tencerenin kapağını kapatıp 2-3 dakika kısık ateşte pişirin.
Daha sonra bir servis tabağına alıp, üzerine kıydığınız maydanozları serperek, yanında haşlanmış pirinç veya patates ile servis yapın.
Ekşi krem yoksa normal krem kullanıp, yemeğe koyacağınız limon suyu miktarını bir tatlı kaşığı daha artırın.
- Forum ana sayfa GENEL Yaşam Yemek Odası Dünya Mutfakları Avrupa Mutfağı Macar Mutfağı
- Ara
-
- Zaman: 16 May 2024 19:38
- Tüm zamanlar UTC+03:00
Esterhazy Rostelyos
- Siyabend
- Belawela Muhtarı
- Mesajlar:19658
- Kayıt:15 Eki 2006 12:05
- Ruh Hali:Mutlu
- Cinsiyet:Erkek
- Burç:Kova
- Takım:Galatasaray
Mesaj gönderen Siyabend » 14 Şub 2009 13:03
- Share on Facebook
- Share on Twitter
- Share on Digg
- Share on Reddit
- Share on Delicious
- Share on VK
- Share on Tumblr
- Share on Google+
Cevapla
1 mesaj
•1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
Geçiş yap
- GENEL
- ↳ Güncel Konular
- ↳ Özgür Düşünce & Felsefe
- ↳ Felsefi Görüşler
- ↳ Filozoflar
- ↳ Gündem & Haberler
- ↳ Serbest Kürsü
- ↳ Köşe Yazıları
- ↳ Röportajlar
- ↳ Bilim ve Teknoloji
- ↳ Maden ve Elementler
- ↳ Araştırma Sonuçları
- ↳ Uzay Araştırmaları
- ↳ İcatlar ve Keşifler
- ↳ Kuram ve Teoriler
- ↳ Evren ve Dünya
- ↳ Bilim Adamları
- ↳ Genetik
- ↳ Doğa
- ↳ Bilelim-Öğrenelim
- ↳ Garip Mevzular
- ↳ Kültür Sanat
- ↳ Edebiyat
- ↳ Şair ve Yazarlar
- ↳ Akımlar
- ↳ Hikayeler
- ↳ Kitaplık
- ↳ Şiir Bahçesi
- ↳ Manidar Sözler
- ↳ Sinema-Tv-Dizi
- ↳ Biyografi
- ↳ Şarkı Sözleri
- ↳ Hayat Bilgisi
- ↳ Beden Dili
- ↳ Fizyognomi
- ↳ Feng Shui
- ↳ Evde Feng Shui
- ↳ Pusula Ekolü
- ↳ Form Ekolü
- ↳ Tablolar
- ↳ Psikoloji
- ↳ Hafıza Geliştirme
- ↳ Kavramlar
- ↳ Modeller
- ↳ Psikolojik Sorunlar
- ↳ Renklerin Etkileri
- ↳ Teoriler
- ↳ Yaklaşımlar
- ↳ Ufoloji
- ↳ İsimler
- ↳ Erkek İsimleri
- ↳ Kız İsimleri
- ↳ Tarih
- ↳ Tarihte Bugün
- ↳ Ocak
- ↳ Şubat
- ↳ Mart
- ↳ Nisan
- ↳ Mayıs
- ↳ Haziran
- ↳ Temmuz
- ↳ Ağustos
- ↳ Eylül
- ↳ Ekim
- ↳ Kasım
- ↳ Aralık
- ↳ Tarihteki İlginç Olaylar
- ↳ Tarihe Geçen Kadınlar
- ↳ Tarihi Gizemler
- ↳ Tarihi Eserler
- ↳ Ülkeler Tarihi
- ↳ Suikastler Tarihi
- ↳ Dünya Tarihinde İlkler
- ↳ Video & Resim
- ↳ İslam ve İnsan
- ↳ Video
- ↳ Yaşam
- ↳ Anketler & Testler
- ↳ Fotoğraf Galerisi
- ↳ Hayvanlar Alemi
- ↳ Resim Galerisi
- ↳ Sağlıklı Yaşam
- ↳ Tıp Sözlüğü
- ↳ Yemek Odası
- ↳ Dünya Mutfakları
- ↳ Osmanlı Saray Mutfağı
- ↳ Amerikan Mutfağı
- ↳ Arjantin Mutfağı
- ↳ Venezuela Mutfağı
- ↳ Meksika Mutfağı
- ↳ Brezilya Mutfağı
- ↳ Afrika Mutfağı
- ↳ Tunus Mutfağı
- ↳ Mısır Mutfağı
- ↳ Fas Mutfağı
- ↳ Güney Afrika Mutfağı
- ↳ Cezayir Mutfağı
- ↳ Avrupa Mutfağı
- ↳ Fransız Mutfağı
- ↳ Yunan Mutfağı
- ↳ Rus Mutfağı
- ↳ Polonya Mutfağı
- ↳ İtalyan Mutfağı
- ↳ Avusturya Mutfağı
- ↳ İspanyol Mutfağı
- ↳ İsveç Mutfağı
- ↳ Hırvat Mutfağı
- ↳ Macar Mutfağı
- ↳ Asya Mutfağı
- ↳ Pakistan Mutfağı
- ↳ Hint Mutfağı
- ↳ Kuveyt Mutfağı
- ↳ Kore Mutfağı
- ↳ İsrail Mutfağı
- ↳ Filipin Mutfağı
- ↳ Afgan Mutfağı
- ↳ Endonezya Mutfağı
- ↳ Çin Mutfağı
- ↳ Tai (Tayland) Mutfağı
- ↳ Japon Mutfağı
- ↳ Türkmen Mutfağı
- ↳ Lübnan Mutfağı
- ↳ Kürt Mutfağı
- ↳ Spor Meydanı
- ↳ Aşk u Meşk
- ↳ Erkekler & Kadınlar
- ↳ Butik Oteller Rehberi
- ↳ Boutique & Small Hotels
- ↳ Spa Hotels
- ↳ Astroloji
- ↳ Burçlar Arası Uyum
- ↳ Türkiye Otelleri
- LIFE
- ↳ Kaynaşma Mekanı
- ↳ Forum Oyunları
- ↳ Tuğçe Baran Düşmanları
- ↳ Muhabbet & Tanışma Faslı
- ↳ Komedi Bölgesi
- ↳ Kaçıkların Mekanı
- ↳ Komik Resimler
- ↳ Flash Oyunlar
- ↳ Animasyonlar
- ↳ Karikatür
- ↳ Video
- ↳ Komik Videolar
- ↳ İlginç Videolar
- ↳ Spor Videoları
- ↳ Seyahat Videoları
- ↳ Medical Videos
- ↳ Gesundheit Videos
- ↳ Video Klip
- ↳ Arapça Video Klip
- ↳ Yabancı Video Klip
- ↳ Kürtçe Video Klip
- ↳ Türkçe Video Klip
- FORUM
- ↳ Yönetim