Garam Masala "Baharat Karışımı"

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Garam Masala "Baharat Karışımı"

Mesaj gönderen Siyabend » 14 Şub 2009 13:07

Garam masala "Baharat Karışımı"

hazırlama: 10 dakika

50 gr. kimyon
50 gr. karabiber
25 gr. karanfil
6 adet siyah kakule
4 tutam küçük hindistan cevizi rendesi
4 tutam tarçın
30 gr. toz zencefil
50 gr. kişniş tohumu
25 gr. rezene tohumu

Baharatları bütün kullanıyorsanız, tane kakulelerin tohumlarını çıkarın. Diğer tane baharatlarla yağsız bir tavada, hafif ateşte 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Böylece baharatların kokuları belirginleşir.

Daha sonra tüm baharatları döverek karıştırın, bir kavanoza koyarak dilediğiniz zaman kullanın.

Eğer baharatlan toz halinde kullanıyorsanız yalnızca karıştırıp saklayın.


Cevapla

“Pakistan Mutfağı” sayfasına dön