Bademli Tavuk

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Bademli Tavuk

Mesaj gönderen Siyabend » 14 Şub 2009 13:07

Bademli Tavuk

Hazırlama: 35 dakika
Pişirme: 30 dakika

1 adet tavuk
2 baş soğan
1.5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
15 adet badem
1 demet maydanoz
1 parça maydanoz
bir tutam toz acı kırmızı biber
8 adet tane kakule
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı hint safranı
karabiber
tuz

Tavuğu iri parçalara bölün. Maydanozları yıkayıp ayıklayın ve demet halinde bir tarafa bırakın. Soğanları temizleyip salata soğanı gibi iri iri doğrayın.

Tencerede bol sıvıyağı kızdırın. İçine doğranmış soğanları atın ve kahverengi bir renk alıncaya kadar kavurup bir tabağa çıkarın.

Miksere, kavurduğunuz soğanları koyun, üzerine 1,5 su bardağı sütü ilave edin ve mikserden geçirin.

Tencerede sıvıyağı kızdırın. Parça tavuk etlerini kızgın yağa atın ve çevirin. Kırmızı biberi, hini safranını, tarçını, karabiberi, tuzu, maydanoz tohumunu, kakuleleri ve en son hindistan cevizi rendesini ilave edin. Çevirerek hep birlikte kavurun.

Tavuk etleri biraz kavrulup sararınca içine önceden mikserde çektiğiniz soğan ve süt karışımını ekleyin ve yine birlikte çevirin. Kalan sütü ilave edin, bir parça daha karıştırın ve kapağını kapatarak tavuk eti iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 30 dakika kadar pişmeye bırakın. Küçük bir tencerede su kaynatın, içine bademleri atıp 1-2 dakika bekletip, süzün. Soğuk sudan geçirin ve bademleri baş ve işaret parmaklarınız arasında tek tek ufalayarak kabuklarını çıkartın. İnce ince kıyarak bir kenara bırakın. Yemek pişince, tavuk parçalarını bir kepçe ile servis kabına alın. Üzerine bademleri serpin. Bir parça sos ekleyin ve maydanozla süsleyerek servis yapın.


Cevapla

“Pakistan Mutfağı” sayfasına dön