Sag Gosht “Ispanaklı Dana”

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Sag Gosht “Ispanaklı Dana”

Mesaj gönderen Siyabend » 14 Şub 2009 13:09

Sag gosht “Ispanaklı Dana”

hazırlama: 15 dakika
pişirme: 2-2,5 saat

1 kg. kuşbaşı dana eti
1/2 kg. taze ıspanak yaprağı
300 gr. yoğurt
2 baş soğan
1 diş sarmısak
1/2 tatlı kaşığı toz zencefil
1/2 tatlı kaşığı hint safranı
1 tutam toz acı kırmızı biber
1 çorba kaşığı toz kişniş
25 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Karabiber
tuz

Soğanları temizleyip ince ince kıyın. Sarımsağı soyup bir tutam tuzla dövün. Sıvıyağı ve tereyağını firma girecek bir tencereye koyun, kızınca içine soğanları, sarımsağı atıp bir çevirin. Zencefili, kişnişi, hint safranını, karabiberi ve acı kırmızı biberi soğan ve sarmısağın üzerine atın. 5 dakika kadar karıştırarak kavurun.

Soğanların üzerine eti ilave edin ve etin her yanı altınımsı kahverengi oluncaya kadar yine karıştırarak kavurun. Daha sonra ıspanakları ekleyin, bir çevirip, yoğurdun yansını tencereye yavaş yavaş koyun. Tencerenin kapağını kapatarak veya bir alüminyum kağıtla örterek 170 derecede kızdırdığınız fırında 2-2,5 saat kadar pişirin. Et pişince yumuşacık olmalıdır. Yemeğin suyu pişine sırasında çok azalırsa, içine zaman zaman bir parça sıcak su ekleyebilirsiniz.

Servis yaparken kalan yoğurdu çırpıp üzerine gezdirin ve yanında haşlanmış pirinç ve Elma veya Mango Chutney ile servis yapın.


Cevapla

“Pakistan Mutfağı” sayfasına dön