Zerde Pilav

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Zerde Pilav

Mesaj gönderen Siyabend » 14 Şub 2009 13:09

Zerde Pilav

hazırlama: 45 dakika
pişirme: 20-25 dakika

1 kg. pirinç
3 litre su
100 gr. kabukları soyulmuş badem
100 gr. kuru üzüm
9-10 adet kakule
1/2 tatlı kaşığı küçük hindistan cevizi rendesi
1 tatlı kaşığı sarı yemek boyası
1/2 tatlı kaşığı safran
4 çorba kaşığı sıvıyağ

şurup için:
1 kg. toz şeker
2 su bardağı su

3 Litre suyu bir tencerede kaynatın. İçine 1 tatlı kaşığı sarı yemek boyasını atın. Yıkamış olduğunuz pirinçleri içine atın ve kaynamaya bırakın. Pirinçler pişince suyunu süzüp bir kenara bırakın.

2 su bardağı suyu 1 kg. şekerle birlikte bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın. Şurubunuz koyulaşınca indirin.

Kakuleleri kabukları ile birlikte dövün, sıvıyağı tencerede kızdırıp, içine dövmüş olduğunuz kakuleleri atın, hindistan cevizi rendesini ilave edin. Karıştırarak biraz kavurun. Böylece kakulenin ve hindistan cevizinin kokusu yağa geçer. Üzerine sıcak şurubu ekleyin ve daha önce pişirdiğiniz pirinci bu karışımın içine atın. Üzerine safranı ekleyin. 15 dakika kadar hafif ateşte kaynadıktan ve pirinç şurubu içtikten sonra üzerine bademleri bütün olarak atın, kuru üzümleri ilave edin ve kapağını kapatarak 5 dakika kadar kısık ateşte demlenmeye bırakın. Daha sonra ateşten alıp dinlendirin.

Dinlenmiş Zerde Pilav'ınızı ezmeden karıştırarak oval bir servis tabağına alın ve sıcak olarak servis yapın. Pirincinizi pişirirken iyice yumuşamasına dikkat edin. Çünkü pirinç şurupla pişerken biraz sertleşir.

Pakistanlılar Zerde Pilav'ı düğünlerde yaparlar; özellikle kına gecelerinde. Kına gecesinde kız evinde geline kına yakılırken, Zerde Pilav pişirilerek oğlan evinden gelen konuklara ve kız tarafının konuklarına ikram edilir.


Cevapla

“Pakistan Mutfağı” sayfasına dön