Şiri Hurma "Şehriyeli Sütlaç"

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Şiri Hurma "Şehriyeli Sütlaç"

Mesaj gönderen Siyabend » 14 Şub 2009 13:10

Şiri hurma "Şehriyeli Sütlaç"

hazırlama: 20 dakika
pişime: 35 dakika

1 litre süt
1/2 su bardağı tel şehriye
1 su bardağı toz şeker
7-8 adet tane kakule
50 gr. badem
50 gr. şam fıstığı
5-6 adet hurma
1/2 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi
4 çorba kaşığı sıvıyağ

Sütü tencereye koyun, içine birkaç adet kakule atarak kaynamaya bırakır. Böylece kakulenin tüm kokusu süte geçer. Bademleri kaynayan sıcak suya atın, hemen süzüp, baş parmağınız ve işaret parmağınız arasında ovarak kabuklarını çıkarın. İnce ince kıyın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Küçük küçük doğrayın. Şam fıstıklarının ince kabuklarını soyun, ince ince kıyın. Kalan kakulelerin kabuklarını çıkarıp tohumlarını dövün. Sıvıyağı tavaya koyun, kızınca içine dövmüş olduğunuz kakule tohumlarını, üzümleri, kıyılmış bademleri, şam fıstığını, hindistan cevizini ve hurmaları atın. Şöyle bir çevirip üzerine şehriyeleri ilave edin ve şehriyeler altın rengi alıncaya kadar kavurun. Daha sonra tavada birlikte kavrulmuş tüm malzemeyi kaynayan sütün içine boşaltın ve karıştırarak, şehriyeler yumuşayıp tatlı biraz koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişen tatlınızı ateşten alıp bir servis kabına boşaltın ve soğuk olarak servis yapın. Dilerseniz içine bir parça portakal veya yasemin çiçeği esansı ekleyebilirsiniz.

Pakistanlılar hazırladıkları bu tatlının üzerine dostluk simgesi olarak gümüş veya altın yapraklar sererler.


Cevapla

“Pakistan Mutfağı” sayfasına dön