Dahi murgi "Yoğurtlu Tavuk"

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Dahi murgi "Yoğurtlu Tavuk"

Mesaj gönderen Siyabend » 17 Şub 2009 11:50

Dahi murgi "Yoğurtlu Tavuk"

hazırlama: 15 dakika
pişirme: 45 dakika

1 tavuk
2 sivri yeşil biber
1 büyük baş soğan
3 diş sarımsak
2 tavuksu tablet
2 su bardağı su
70 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 su bardağı yoğurt
1.5 tatlı kaşığı toz kişniş
2 tatlı kaşığı garam masala
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 demet kişniş veya 1 demet maydanoz
sıvıyağ
karabiber

Süs için:
1 kırmızı dolmalık biber
1 turuncu dolmalık biber

Tavuğu orta büyüklükte paraları bolun Parçalarınız çok büyük olmasın. Tencereye, sıvıyağı ve tereyağını koyun. Kızınca içine tavuk parçalarım atıp etler altın rengi alıncaya kadar çevirerek kızartın. Tencereye parçalan koyarken etin derili kısmının tencerenin dibine gelmesine dikkat edin.

Etleriniz kızarırken. 2 su bardağı suyu kaynatın. Elinizle ufalayarak tavuk, tabletlerini içine atın ve biraz daha kaynatın.

Soğanları ve sarımsakları ince ince kıyın. Biberleri halka halka doğrayın. Kızaran tavuk etlerini çıkarıp bir tabağa alın. Aynı yağa soğan ve sarımsakları atarak çevirerek kavurun. Üzerine halka halka doğramış olduğunuz biberleri atarak birlikte bir çevirin ve unu ilave edip hepsini birlikte kavurun. Un biraz renk alınca bir kenara aldığınız tavuk etlerini tencereye ekleyin, birlikte karıştırıp hazırladığınız tavuk suyunu üzerine ilave edin. Tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ve kişnişi serpin. 20 dakika kaynamaya bırakın.

Bu arada yoğurdu derin bir kaba koyup çırpın. 20 dakika sonra tencereye, pişen tavukların üzerine yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Garam masalayı ekleyin ve kapağını kapatarak 20 dakika daha tavuk etleri yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Taze kişnişi kıyın. Pişen yemeğinizi ateşten alın ve derin bir servis kabına önce tavuk parçalarını dizin. Üzerine yemeğin sosunu dökün. Sosun biraz koyu olması gerekiyor. Eğer yeteri kadar koyu değilse, içinden tavuk etlerini çıkarınca, ateşte tencerenin ağzı açık olarak biraz kaynatıp fazla suyun buharlaşmasını sağlayın. Daha sonra kıydığınız taze kişnişi veya kişniş bulamazsanız, kıyılmış maydanozu yemeğin üzerine serperek, yanında taze pişmiş sade bir pilavla sıcak sıcak servis yapın.

Dilerseniz halka kesilmiş renkli dolmalık biberlerle süsleyin.


Cevapla

“Hint Mutfağı” sayfasına dön