Hindistan Cevizli Pilav ve Köfte Köri


Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar: 19749
Kayıt: 15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali: Mutlu
Cinsiyet: Erkek
Burç: Kova
Takım: Galatasaray
Konum: Bu kadar meraklı olmayın:)
İletişim:

Hindistan Cevizli Pilav ve Köfte Köri

Mesajgönderen Siyabend » 17 Şub 2009 11:53

Hindistan Cevizli Pilav ve Köfte Köri

hazırlama: 25 dakika
pişirme: 30 dakika

Köfte Köri için:
1/2 kg. koyun kıyması
1 küçük baş soğan
1 diş sarmısak
2 küçük parça zencefil
1 yumurta
4 tatlı kaşığı silme un
1/2 litre et suyu (etsu tablet ile hazırlanmış)
2 çorba kaşığı domates rendesi
1/2 tatlı kaşığı hint safranı
2 çorba kaşığı silme mango chutney
4 çorba kaşığı sıvıyağ
karabiber

Hindistan Cevizli Pilav için:
1 su bardağı Basmati pirinç veya uzun taneli pirinç
1 tatlı kaşığı hint safranı
2 su bardağı su
50 gr. hindistan cevizi rendesi
1/2 demet taze kişniş veya maydanoz
1 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı

Soğanı rendeleyin, sarımsağı dövün ve zencefili ince ince kıyın. Derin bir kaba koyun kıymasını, soğan, sarmısak, zencefil ile birlikte koyup karıştırın. 1 yumurtayı ilave ederek elinizle köfte hamuru hazırlar gibi yoğurun. İyice yoğurduktan sonra, elinizle küçük parçalar koparıp, avucunuzun içinde yuvarlayarak, hemen hemen 20 adet yuvarlak köfte hazırlayın.

Sıvıyağı tavada kızdırın. Köfteleri kizğin yağda altınımsı kahverengi bir renk alıncaya kadar kızartın. Kızarmış köfteleri tavadan çıkartın.

Tavada 1 çorba kaşığı kadar yağ bırakıp gerisini atın. Bu yağa unu atarak 1 dakika kadar karıştırarak kavurun, sırayla, et suyunu, domates rendesini, Mango Chutney'i ve hint safranını ekleyin. Kaynamaya başlayınca tuz ve karabiber ekleyip içine kızarttığınız köfteleri atın.

Tavayı kapakla kapatarak çok kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişmeye bırakın.

Köfteleriniz pişerken pilavınızı hazırlayın. Tencereye hindistan cevizi yağını koyun, kızınca içine pirinci atın ve 1-2 dakika kavurun. Hint safranını, tuzu ve suyu ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca üzerine hindistan cevizi rendesini serpin, bir kere karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 12 dakika pirinçler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın. Büyük bir servis tabağına Önce pilavı serin, üzerine sosu ile birlikte Köfte Köri'nizi koyun, kıyılmış taze kişniş veya maydanoz ile servis yapın.

Hindistan cevizi yağınız yoksa, pirincinizi kavururken içine 1 çorba kaşığı tepeleme hindistan cevizi rendesi atın.



Saçlarındaki aklar tel tel...
Rüzgar "Bémal" şarkısını söylüyor senin için...
Bu dünyaya gelişin farklıydı,duruşun farklı...
Gidişin de öyle mi olmalıydı Bémal!

“Hint Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir