Baharat


Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar: 19749
Kayıt: 15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali: Mutlu
Cinsiyet: Erkek
Burç: Kova
Takım: Galatasaray
Konum: Bu kadar meraklı olmayın:)
İletişim:

Baharat

Mesajgönderen Siyabend » 21 Şub 2009 15:00

Baharat

Hazırlaması 10 dakika

1/2 su bardağı toz kırmızı biber
1/2 su bardağı tane karabiber
1/4 su bardağı kişniş tohumu
1/4 su bardağı karanfil
1/4 su bardağı kak tarçın
4 çorba kaşığı kimyon tohumu
2 tatlı kaşığı kakule tohumu
2 küçük hindistan cevizi veya 1/4 su bardağı küçük hindistan cevizi rendesi

Tane karabiberi, kişniş tohumlarını, karanfili, tarçını, kimyonu ve kakule tohumlarını bir miksere koyup toz haline gelinceye kadar çekin. Karışımı yaparken miksere koyduğunuz baharatların oranlarına dikkat edin.

Küçük hindistan cevizlerini rendenin ince tarafı ile rendeleyin ve toz kırmızı biber ile birlikte mikserde çektiğiniz baharat karışımına ilave edin. Hep birlikte homojen bir baharat karışımı elde edinceye kadar kanştırın. Daha sonra ağzı sıkı kapanan bir kavanoza doldurun ve gerektiği zaman kullanmak üzere baharat dolabınıza kaldırın.

Dilerseniz baharatları yukardaki miktarlarda toz halinde alıp karıştırarak, yine bir kavanoza koyup ihtiyacınız olduğu zaman kullanabilirsiniz.



Saçlarındaki aklar tel tel...
Rüzgar "Bémal" şarkısını söylüyor senin için...
Bu dünyaya gelişin farklıydı,duruşun farklı...
Gidişin de öyle mi olmalıydı Bémal!

“Kuveyt Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir