Baharat

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Baharat

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 15:00

Baharat

Hazırlaması 10 dakika

1/2 su bardağı toz kırmızı biber
1/2 su bardağı tane karabiber
1/4 su bardağı kişniş tohumu
1/4 su bardağı karanfil
1/4 su bardağı kak tarçın
4 çorba kaşığı kimyon tohumu
2 tatlı kaşığı kakule tohumu
2 küçük hindistan cevizi veya 1/4 su bardağı küçük hindistan cevizi rendesi

Tane karabiberi, kişniş tohumlarını, karanfili, tarçını, kimyonu ve kakule tohumlarını bir miksere koyup toz haline gelinceye kadar çekin. Karışımı yaparken miksere koyduğunuz baharatların oranlarına dikkat edin.

Küçük hindistan cevizlerini rendenin ince tarafı ile rendeleyin ve toz kırmızı biber ile birlikte mikserde çektiğiniz baharat karışımına ilave edin. Hep birlikte homojen bir baharat karışımı elde edinceye kadar kanştırın. Daha sonra ağzı sıkı kapanan bir kavanoza doldurun ve gerektiği zaman kullanmak üzere baharat dolabınıza kaldırın.

Dilerseniz baharatları yukardaki miktarlarda toz halinde alıp karıştırarak, yine bir kavanoza koyup ihtiyacınız olduğu zaman kullanabilirsiniz.


Cevapla

“Kuveyt Mutfağı” sayfasına dön