Pırasa Köftesi

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Pırasa Köftesi

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 15:07

Pırasa Köftesi

hazırlama: 30 dakika
pişirme: 15 dakika

1 kg. pırasa
3 adet orta boy patates
300 gr. kıyma
3 yumurta
Maydanoz
sıvıyağ
karabiber
tuz

Pırasaları temizleyip iri iri doğrayın. Tuzlu suda iyice haşladıktan sonra, suyunu suzun ve haşlanmış pırasalardaki fazla suyu almak için elinizle sıkarak bir miksere koyun. Patatesleri ayrıca haşlayıp, kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde keserek onları da miksere pırasalarla birlikte koyun. 2 yumurtayı kmp patateslerin üzerine ilave edin. Kıymayı ekleyin, tuzunu, karabiberini ve kıyılmış maydanozları ilave ederek hepsini birlikte mikserden geçirin. Eğer mikseriniz yoksa, pırasaları haşladıktan sonra çok ince olarak kıyın.. Haşlanmış patatesleri rendeleyin ve tüm diğer malzemeyi ekleyerek köfte hamuru gibi iyice yoğurun. Yalnız hamurunuz sulu olmasın diye pırasaların suyunu elinizle iyice sıkmayı unutmayın.

Elde ettiğiniz hamurdan parçalar alarak orta boy ve yassı köfteler hazırlayın. Bu köfteleri çırpılmış yumurtaya bulayarak kızartın. Yanında bol yeşil salata ile servis yapın.


Cevapla

“İsrail Mutfağı” sayfasına dön