Dag afuye "Çam Fıstıklı Uskumru"
hazırlama: 25 dakika
marinad: 15 dakika
pişirme: 30-40 dakika
1,5 kg. uskumru veya 2 dilimlenmiş levrek
1 tatlı kaşığı hint safranı
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1/2 su bardağı çam fıstığı
5 baş soğan
4 diş sarmısak
1 limonun suyu
1/2 demet maydanoz
3 büyük domates
karabiber
Soğanları temizleyip hemen hemen 2 mm kalınlığında yuvarlak halkalar halinde doğrayın. Maydanozları yıkayıp yapraklarını saplarından ayırın ve kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve. küçük küçük doğrayın. Sarımsakları soyup ince ince kıyın.
Balıkları kafalarını ayırmadan yıkayıp süzün ve kurulayın. Üzerlerine hint safranı ve tuz serpin. 15 dakika kadar serin bir yerde dinlenme ve bırakın. Tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağın içine çam fıstıklarını atın ve altınımsı kahverengi oluncaya kadar karıştırarak, hafif ateşte 2 dakika kavurun. Daha sonra bir kevgirle yağını süzerek alın ve bir kenara bırakın.
Zeytinyağını tavaya, fıstıklardan kalan yağın üzerine ilave edin ve biraz kızınca üzerine soğanları atın. Yavaş yavaş karıştırarak orta ateşte soğanlar saydamlaşıncaya kadar 5-6 dakika kavurun. Daha sonra sarımsağı soğanlara ilave edin ve 1-2 dakika daha birlikte kavurun.
Bir fırın tepsisinin dibine soğanların yarısını dökerek, bir kaşıkla yayın. Üzerine balıkları dizip, limon suyunu üzerlerine gezdirin. Kıyılmış maydanozun yarısını kalan soğanlarla karıştırarak balıkların üzerine dökün. Bir kaşıkla soğan kanşımını yayın ve en üste doğramış olduğunuz domatesleri dökün. Bol karabiber ve bir parça tuz serperek önceden 180 derecede kızdırdığınız, ortadan daha kızgın fırında 30-40 dakika kadar pişirin. Balığınızın pişme süresi balıkların büyüklüğüne ve cinsine göre değişebilir. Bunun için sivri uçlu bir bıçağı balıklardan birine batırarak balıkların pişmesini kontrol edebilirsiniz. Pişme sırasında zaman zaman fırını açarak yemeğin suyunu bir kaşıkla balıkların üstüne gezdirin. Eğer pişme sırasında yemeğinizin suyu azalırsa 1/2 su bardağı sıcak suyu yemeğe ilave edebilirsiniz. Pişen balıkları fırından çıkarıp bir servis kabına alın. Tepsideki soğan ve domates karışımını üstüne gezdirin.. Daha önce kavurmuş olduğunuz çam fıstıklarını kalan kıyılmış maydonozla karıştırarak balıkların üstüne serpin ve sıcak sıcak servis yapın.
- Forum ana sayfa GENEL Yaşam Yemek Odası Dünya Mutfakları Asya Mutfağı İsrail Mutfağı
- Ara
-
- Zaman: 16 May 2024 19:16
- Tüm zamanlar UTC+03:00
Dag Afuye "Çam Fıstıklı Uskumru"
Cevapla
1 mesaj
•1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
“İsrail Mutfağı” sayfasına dön
Geçiş yap
- GENEL
- ↳ Güncel Konular
- ↳ Özgür Düşünce & Felsefe
- ↳ Felsefi Görüşler
- ↳ Filozoflar
- ↳ Gündem & Haberler
- ↳ Serbest Kürsü
- ↳ Köşe Yazıları
- ↳ Röportajlar
- ↳ Bilim ve Teknoloji
- ↳ Maden ve Elementler
- ↳ Araştırma Sonuçları
- ↳ Uzay Araştırmaları
- ↳ İcatlar ve Keşifler
- ↳ Kuram ve Teoriler
- ↳ Evren ve Dünya
- ↳ Bilim Adamları
- ↳ Genetik
- ↳ Doğa
- ↳ Bilelim-Öğrenelim
- ↳ Garip Mevzular
- ↳ Kültür Sanat
- ↳ Edebiyat
- ↳ Şair ve Yazarlar
- ↳ Akımlar
- ↳ Hikayeler
- ↳ Kitaplık
- ↳ Şiir Bahçesi
- ↳ Manidar Sözler
- ↳ Sinema-Tv-Dizi
- ↳ Biyografi
- ↳ Şarkı Sözleri
- ↳ Hayat Bilgisi
- ↳ Beden Dili
- ↳ Fizyognomi
- ↳ Feng Shui
- ↳ Evde Feng Shui
- ↳ Pusula Ekolü
- ↳ Form Ekolü
- ↳ Tablolar
- ↳ Psikoloji
- ↳ Hafıza Geliştirme
- ↳ Kavramlar
- ↳ Modeller
- ↳ Psikolojik Sorunlar
- ↳ Renklerin Etkileri
- ↳ Teoriler
- ↳ Yaklaşımlar
- ↳ Ufoloji
- ↳ İsimler
- ↳ Erkek İsimleri
- ↳ Kız İsimleri
- ↳ Tarih
- ↳ Tarihte Bugün
- ↳ Ocak
- ↳ Şubat
- ↳ Mart
- ↳ Nisan
- ↳ Mayıs
- ↳ Haziran
- ↳ Temmuz
- ↳ Ağustos
- ↳ Eylül
- ↳ Ekim
- ↳ Kasım
- ↳ Aralık
- ↳ Tarihteki İlginç Olaylar
- ↳ Tarihe Geçen Kadınlar
- ↳ Tarihi Gizemler
- ↳ Tarihi Eserler
- ↳ Ülkeler Tarihi
- ↳ Suikastler Tarihi
- ↳ Dünya Tarihinde İlkler
- ↳ Video & Resim
- ↳ İslam ve İnsan
- ↳ Video
- ↳ Yaşam
- ↳ Anketler & Testler
- ↳ Fotoğraf Galerisi
- ↳ Hayvanlar Alemi
- ↳ Resim Galerisi
- ↳ Sağlıklı Yaşam
- ↳ Tıp Sözlüğü
- ↳ Yemek Odası
- ↳ Dünya Mutfakları
- ↳ Osmanlı Saray Mutfağı
- ↳ Amerikan Mutfağı
- ↳ Arjantin Mutfağı
- ↳ Venezuela Mutfağı
- ↳ Meksika Mutfağı
- ↳ Brezilya Mutfağı
- ↳ Afrika Mutfağı
- ↳ Tunus Mutfağı
- ↳ Mısır Mutfağı
- ↳ Fas Mutfağı
- ↳ Güney Afrika Mutfağı
- ↳ Cezayir Mutfağı
- ↳ Avrupa Mutfağı
- ↳ Fransız Mutfağı
- ↳ Yunan Mutfağı
- ↳ Rus Mutfağı
- ↳ Polonya Mutfağı
- ↳ İtalyan Mutfağı
- ↳ Avusturya Mutfağı
- ↳ İspanyol Mutfağı
- ↳ İsveç Mutfağı
- ↳ Hırvat Mutfağı
- ↳ Macar Mutfağı
- ↳ Asya Mutfağı
- ↳ Pakistan Mutfağı
- ↳ Hint Mutfağı
- ↳ Kuveyt Mutfağı
- ↳ Kore Mutfağı
- ↳ İsrail Mutfağı
- ↳ Filipin Mutfağı
- ↳ Afgan Mutfağı
- ↳ Endonezya Mutfağı
- ↳ Çin Mutfağı
- ↳ Tai (Tayland) Mutfağı
- ↳ Japon Mutfağı
- ↳ Türkmen Mutfağı
- ↳ Lübnan Mutfağı
- ↳ Kürt Mutfağı
- ↳ Spor Meydanı
- ↳ Aşk u Meşk
- ↳ Erkekler & Kadınlar
- ↳ Butik Oteller Rehberi
- ↳ Boutique & Small Hotels
- ↳ Spa Hotels
- ↳ Astroloji
- ↳ Burçlar Arası Uyum
- ↳ Türkiye Otelleri
- LIFE
- ↳ Kaynaşma Mekanı
- ↳ Forum Oyunları
- ↳ Tuğçe Baran Düşmanları
- ↳ Muhabbet & Tanışma Faslı
- ↳ Komedi Bölgesi
- ↳ Kaçıkların Mekanı
- ↳ Komik Resimler
- ↳ Flash Oyunlar
- ↳ Animasyonlar
- ↳ Karikatür
- ↳ Video
- ↳ Komik Videolar
- ↳ İlginç Videolar
- ↳ Spor Videoları
- ↳ Seyahat Videoları
- ↳ Medical Videos
- ↳ Gesundheit Videos
- ↳ Video Klip
- ↳ Arapça Video Klip
- ↳ Yabancı Video Klip
- ↳ Kürtçe Video Klip
- ↳ Türkçe Video Klip
- FORUM
- ↳ Yönetim