Soto Ayam "Tavuk Çorbası"

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Soto Ayam "Tavuk Çorbası"

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 16:01

Soto ayam "Tavuk Çorbası"

hazırlama: 45 dakika
pişirme: 20 dakika

1/2 tavuk
100 gr. pirinç makarnası
2 litre su
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı hint safranı
1 tatlı kaşığı zencefil
1/4 su bardağı nohut
1 ıhlamur yaprağı
1 taze soğan
1 haşlanmış yumurta
1 tutam haşlanmış ve kıyılmış lahana
4-5 patates cipsi
1/2 tatlı kaşığı beyaz biber
sıvıyağ
tuz

Tavuğu 2 litre suda ıhlamur yaprağı ile haşlayın ve suyunu alın. Etini didikleyin ve bir kenara bırakın. Sarımsakları soyun, dövün. Haşlanmış veya konserve nohutları kabuklarını çıkararak ezin. Pirinç makarnalarını haşlayın, süzün. (Pirinç makarnası yerine ince spagetti de kullanabilirsiniz.) Lahanayı haşlayın, ince ince kıyın. Taze soğanı temizleyin, yıkayın ve yeşil yaprak kısımlarını yine ince ince kıyın. Tavada sıvıyağı kızdırın. İçine dövülmüş sarımsakları atın biraz çevirip, nohudu, hint safranını, zencefili, beyaz biberi ve tuzu ilave edin. Birlikte biraz çevirin ve içine hazırladığınız tavuk suyundan bir parça ekleyerek biraz sıvı hale getirin. Daha sonra kaynayan tavuk suyuna bu karışımı, karıştırmaya devam ederek ilave edin ve karıştırarak bir parça daha kaynatın. Derin bir servis kabına, önce haşlanmış ve kıyılmış lahanaları, haşlanmış pirinç makarnalarını, tavuk etini, birkaç tane cipsi koyun. Haşlanmış yumurtayı ince dilimler halinde keserek ilave edin. Üzerine yeşil soğanı ekleyin.

Kaynamakta olan baharatlı tavuk suyunu malzemelerin üzerine kaynar kaynar dökün ve ıhlamur yapraklarıyla süsleyerek sıcak sıcak servis yapın.


Cevapla

“Endonezya Mutfağı” sayfasına dön