Kare Ayam "Körili Tavuk"

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Kare Ayam "Körili Tavuk"

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 16:02

Kare ayam "Körili Tavuk"

hazırlama: 25 dakika
pişirme: 20 dakika

1 tavuk göğüs eti
4 orta boy patates
2 yumurta
1 yeşil dolmalık biber
1 kırmızı dolmalık biber
1 baş soğan
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı köri
1 su bardağı hindistan cevizi sütü
1 tatlı kaşığı acı biber ezmesi
1 çorba kaşığı kızartılmış soğan ve sarımsak
2-3 adet yeşil soğan yaprağı
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı şeker
4 çorba kaşığı sıvıyağ
karabiber
tuz

Tavuk etini iri parçalara bölün. Soğanı halka halka, sarımsakları uzunlamasına doğrayın. Biberlerin çekirdeklerim çıkarıp iri iri doğrayın. Yumurtaları ve patatesleri haşlayın.

Haşlanmış patatesleri soğuyunca altıya bölün. Yumurtaları soyun ve bütün olarak saklayın.

Tencereye sıvıyağı koyun. Kızınca soğanları ve sarımsakları içine atın, çevirerek kavurun. Biraz sararınca içine tavuk parçalarını atın. Köriyi ve acı biber ezmesini ekleyin, bir karıştırıp hindistan cevizi sütünü katıp karıştırın. Karabiberini, tuzunu ekleyip, yine karıştırın ve 5 dakika kadar arada bir karıştırarak hafif ateşte kaynatın.

İri doğranmış biberleri, patatesleri, haşlanmış yumurtaları, yeşil soğanın saplarını, şekeri, limon suyunu ve son olarak da 1 çorba kaşığı kızarmış soğan ve sarımsağı tencereye, tavuk etlerinin üzerine atın ve bir karıştırıp hafif ateşte 15 dakika pişmeye bırakın. Sebzelerin çok pişmemesine dikkat edin, yoksa ezilirler. Pişen yemeğinizi ateşten alın ve yanında sade olarak haşladığınız pirinçle servis yapın.


Cevapla

“Endonezya Mutfağı” sayfasına dön