Sate ayam "Tavuk Şiş"
hazırlama: 20 dakika
pişirme: 5 dakika
4 tavuk budu
1 baş soğan
hint safranı
toz kişniş
karabiber
tuz
sos için:
1/2 kavanoz yerfıstığı ezmesi
1/2 su bardağı soya sosu
1 çorba kaşığı toz şeker veya 1 çorba kaşığı pekmez
3 çorba kaşığı kızartılmış soğan
1 çorba kaşığı kızartılmış sarımsak
1 çorba kaşığı toz kırmızı biber
1 çorba kaşığı toz acı kırmızı biber veya 2 tatlı kaşığı acı biber sosu
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Kızartılmış soğan ve sarımsakları hazırlamak için; soğanları çok ince halkalar halinde doğrayın, sarımsakları da enine ince dilimler halinde kesin. Bir tavada sıvıyağı iyice kızdırın. Soğan ve sarımsakları ayrı ayrı kahverengi oluncaya kadar kızartın. Kağıt bir peçeteye çıkarın. Fazla yağını süzdükten sonra bir tepsiye sererek kurutun. Bu şekilde hazırladığınız soğan ve sarımsakları bir kavanoza koyarak buzdolabında en az 1 ay saklayabilirsiniz. Sate ayam'ın sosu için; tavada sıvıyağı kızdırın, içine kızartılmış soğan ve sarımsakları atın. Şekeri, kırmızı acı ve tatlı toz biberleri ilave edin. Bir çevirip içine yerfıstığı ezmesini ekleyin. Karıştırarak fıstık ezmesini inceltin. Suyu ekleyin, karıştırın ve hafif ateşte kaynamaya bırakın. Küçük bir tencerede suyu kaynatın. Tavuk butlarının derilerini ayırıp bu suya atarak pişirin. Böylece deri yağ ve toksin maddeyi atar. 2-3 dakika kadar kaynatıp ateşten çekin. Derileri çıkarıp bir tabağa alarak soğumaya bırakın.
Tavuğun derisi ayrılmış etlerini ince ve uzun parçalar halinde kesip bir tabağa koyun ve üzerine hint safranını atıp karıştırın. Kaynattığınız derileri de aynı şekilde kesin.
Çöp şişlere etleri ve derileri ayrı ayrı uzunlamasına geçirin. Etlerin şişten sarkmamasına dikkat edin. Tatlı soya sosu elde etmek için; yağsız tavayı kızdırıp içine toz şekeri atın. Şeker eriyip hafif köpürerek karamelize olmaya başlayınca içine soya sosunu ilave edin, bir iki karıştırıp indirin. Veya soya sosunun içine pekmezi ilave edin ve karıştırın. Eğer varsa Manis ketçabı, yani tatlı soya sosu kullanın.
Kızgın yapışmaz tavaya çok az yağ koyun. Hazırladığınız şişleri kızgın tavaya atın ve biraz kızarınca, çıkarıp tatlı soya sosunun içine batırıp tekrar kızgın tavaya atın. Şişlerin üzerine hafifçe bastırarak tatlı soya sosuna iyice bulayın. Hafif kızarınca çıkarıp tabağa alın. Yanında fıstık sosu ile servis yapın.
- Forum ana sayfa GENEL Yaşam Yemek Odası Dünya Mutfakları Asya Mutfağı Endonezya Mutfağı
- Ara
-
- Zaman: 11 May 2024 18:25
- Tüm zamanlar UTC+03:00
Sate Ayam "Tavuk Şiş"
Cevapla
1 mesaj
•1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
“Endonezya Mutfağı” sayfasına dön
Geçiş yap
- GENEL
- ↳ Güncel Konular
- ↳ Özgür Düşünce & Felsefe
- ↳ Felsefi Görüşler
- ↳ Filozoflar
- ↳ Gündem & Haberler
- ↳ Serbest Kürsü
- ↳ Köşe Yazıları
- ↳ Röportajlar
- ↳ Bilim ve Teknoloji
- ↳ Maden ve Elementler
- ↳ Araştırma Sonuçları
- ↳ Uzay Araştırmaları
- ↳ İcatlar ve Keşifler
- ↳ Kuram ve Teoriler
- ↳ Evren ve Dünya
- ↳ Bilim Adamları
- ↳ Genetik
- ↳ Doğa
- ↳ Bilelim-Öğrenelim
- ↳ Garip Mevzular
- ↳ Kültür Sanat
- ↳ Edebiyat
- ↳ Şair ve Yazarlar
- ↳ Akımlar
- ↳ Hikayeler
- ↳ Kitaplık
- ↳ Şiir Bahçesi
- ↳ Manidar Sözler
- ↳ Sinema-Tv-Dizi
- ↳ Biyografi
- ↳ Şarkı Sözleri
- ↳ Hayat Bilgisi
- ↳ Beden Dili
- ↳ Fizyognomi
- ↳ Feng Shui
- ↳ Evde Feng Shui
- ↳ Pusula Ekolü
- ↳ Form Ekolü
- ↳ Tablolar
- ↳ Psikoloji
- ↳ Hafıza Geliştirme
- ↳ Kavramlar
- ↳ Modeller
- ↳ Psikolojik Sorunlar
- ↳ Renklerin Etkileri
- ↳ Teoriler
- ↳ Yaklaşımlar
- ↳ Ufoloji
- ↳ İsimler
- ↳ Erkek İsimleri
- ↳ Kız İsimleri
- ↳ Tarih
- ↳ Tarihte Bugün
- ↳ Ocak
- ↳ Şubat
- ↳ Mart
- ↳ Nisan
- ↳ Mayıs
- ↳ Haziran
- ↳ Temmuz
- ↳ Ağustos
- ↳ Eylül
- ↳ Ekim
- ↳ Kasım
- ↳ Aralık
- ↳ Tarihteki İlginç Olaylar
- ↳ Tarihe Geçen Kadınlar
- ↳ Tarihi Gizemler
- ↳ Tarihi Eserler
- ↳ Ülkeler Tarihi
- ↳ Suikastler Tarihi
- ↳ Dünya Tarihinde İlkler
- ↳ Video & Resim
- ↳ İslam ve İnsan
- ↳ Video
- ↳ Yaşam
- ↳ Anketler & Testler
- ↳ Fotoğraf Galerisi
- ↳ Hayvanlar Alemi
- ↳ Resim Galerisi
- ↳ Sağlıklı Yaşam
- ↳ Tıp Sözlüğü
- ↳ Yemek Odası
- ↳ Dünya Mutfakları
- ↳ Osmanlı Saray Mutfağı
- ↳ Amerikan Mutfağı
- ↳ Arjantin Mutfağı
- ↳ Venezuela Mutfağı
- ↳ Meksika Mutfağı
- ↳ Brezilya Mutfağı
- ↳ Afrika Mutfağı
- ↳ Tunus Mutfağı
- ↳ Mısır Mutfağı
- ↳ Fas Mutfağı
- ↳ Güney Afrika Mutfağı
- ↳ Cezayir Mutfağı
- ↳ Avrupa Mutfağı
- ↳ Fransız Mutfağı
- ↳ Yunan Mutfağı
- ↳ Rus Mutfağı
- ↳ Polonya Mutfağı
- ↳ İtalyan Mutfağı
- ↳ Avusturya Mutfağı
- ↳ İspanyol Mutfağı
- ↳ İsveç Mutfağı
- ↳ Hırvat Mutfağı
- ↳ Macar Mutfağı
- ↳ Asya Mutfağı
- ↳ Pakistan Mutfağı
- ↳ Hint Mutfağı
- ↳ Kuveyt Mutfağı
- ↳ Kore Mutfağı
- ↳ İsrail Mutfağı
- ↳ Filipin Mutfağı
- ↳ Afgan Mutfağı
- ↳ Endonezya Mutfağı
- ↳ Çin Mutfağı
- ↳ Tai (Tayland) Mutfağı
- ↳ Japon Mutfağı
- ↳ Türkmen Mutfağı
- ↳ Lübnan Mutfağı
- ↳ Kürt Mutfağı
- ↳ Spor Meydanı
- ↳ Aşk u Meşk
- ↳ Erkekler & Kadınlar
- ↳ Butik Oteller Rehberi
- ↳ Boutique & Small Hotels
- ↳ Spa Hotels
- ↳ Astroloji
- ↳ Burçlar Arası Uyum
- ↳ Türkiye Otelleri
- LIFE
- ↳ Kaynaşma Mekanı
- ↳ Forum Oyunları
- ↳ Tuğçe Baran Düşmanları
- ↳ Muhabbet & Tanışma Faslı
- ↳ Komedi Bölgesi
- ↳ Kaçıkların Mekanı
- ↳ Komik Resimler
- ↳ Flash Oyunlar
- ↳ Animasyonlar
- ↳ Karikatür
- ↳ Video
- ↳ Komik Videolar
- ↳ İlginç Videolar
- ↳ Spor Videoları
- ↳ Seyahat Videoları
- ↳ Medical Videos
- ↳ Gesundheit Videos
- ↳ Video Klip
- ↳ Arapça Video Klip
- ↳ Yabancı Video Klip
- ↳ Kürtçe Video Klip
- ↳ Türkçe Video Klip
- FORUM
- ↳ Yönetim