Frekado "Karışık Sebze Köftesi"

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Frekado "Karışık Sebze Köftesi"

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 16:04

Frekado "Karışık Sebze Köftesi"

hazırlama: 20 dakika
pişirme: 3-4 dakika (her köfte için), 30 dakika fırında

15 küçük karides
1 baş soğan
1 su bardağı mısır
15 adet yeşil fasulye
2 havuç
2 su bardağı buğday unu
2 yumurta
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı beyaz biber
sıvıyağ
tuz

Fasulyeleri temizleyip, enine olarak ufak ufak doğrayın. Havuçların kabuklarını soyun ve rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Hepsini sıcak suda 5 dakika haşlayın. Dondurulmuş mısırları biraz dışarıda bırakın, açılınca fasulyelerin ve havuçların üstüne ekleyin. (Konserve mısır da kullanabilirsiniz.) Bir parça daha kaynatıp, suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Soğanı temizleyip kıyın. Kaynayıp süzülmüş sebzelerin üzerine koyun.

Yumurtaları içine kırın. Beyaz biberi, tuzu ve buğday ununun 1 bardağını ilave ederek hep birlikte karıştırın. Sebzeler ve un iyice karışınca içine kalan unu ve suyu ilave ederek tekrar karıştırın. Karışımınız hazır olunca çok koyu ama biraz akıcı olmalıdır. Daha sonra derin küçük kepçelerin içine bu karışımdan biraz koyun. Arasına bir tane karides yerleştirin tekrar sebze karışımı ekleyin ve kızgın yağa daldırarak kepçenin

içinde pişirin. Pişme sırasında kepçenin üst kısmının yağın içinde olmasına dikkat edin. Kızaran sebze köftelerim kepçeden çıkarın ve işleme, karışımınız bitinceye kadar devam edin.

Sebze köftelerinizi sıcak sıcak bol yeşil bir salata ile servis yapın.

Dilerseniz bu elde ettiğiniz karışımın içine karidesleri karıştırın. Yapışmaz bir kek kabını yağlayıp karışımı içine boşaltın ve 30 dakika kadar kızgın fırında pişirin. Pişmesini bir bıçakla kontrol edip (hafif yumuşak olmalı) çıkarın. Biraz soğuyunca kek kabından çıkararak dilim dilim keserek servis yapın.


Cevapla

“Endonezya Mutfağı” sayfasına dön