Mısır ve Tavuk Çorbası

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Mısır ve Tavuk Çorbası

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 16:13

Mısır ve Tavuk Çorbası

hazırlama: 15 dakika
pişirme: 10 dakika

200 gr. tavuk göğüs eti
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta beyazı
750 ml. tavuk suyu (tavuksu tabletle hazırlanmış)
250 gr. donmuş veya konserve mısır
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 tatlı kaşığı soya sosu
2 taze soğan

Mısırları yıkayın. Suyunu süzüp üzerlerine, bir parmak geçecek kadar su koyun ve iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın. Daha sonra, krem haline gelinceye kadar mikserden geçirin.

Etleri soğuk su ile yıkayıp kurulayın. İri parçalar halinde keserek miksere koyun ve tuz ilave ederek mikserde iyice çekin. Küçük bir kasede yumurta beyazlarını köpürünceye kadar çırpın. Çırpılmış yumurta beyazlarını çektiğiniz tavuk etinin üzerine ekleyin ve iyice karıştırın. Tavuk suyunu kaynatın. İçine çekilmiş mısırları atıp, karıştırın ve 1-2 dakika kaynamaya bırakın. Nişastayı bir parça su ile açıp, kaynayan tavuk suyu ve mısır karışımına ekleyin. Biraz koyulaşıncaya kadar karıştırarak kaynatın. Ateşi kısın, çorbaya tavuk eti ve yumurta beyazı karışımını bir çırpma teli ile çırparak ilave edin, 3 dakika kadar kaynatmadan pişirin. Çorbayı ateşten alıp, arzu ettiğiniz kadar soya sosu ekleyin, kıyılmış taze soğanı üzerine serperek bekletmeden servis yapın.


Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön