Tatlı ve Ekşi Soslu Dana

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Tatlı ve Ekşi Soslu Dana

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 16:15

Tatlı ve Ekşi Soslu Dana

hazırlama: 35 dakika
pişirme: 25 dakika

350 gr. dana eti
2 yumurta
4 çorba kaşığı mısır nişastası
1 orta boy havuç
1 baş soğan
4 dilim taze ananas veya konserve ananas
3 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı ananas suyu
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 tatlı kaşığı tuz

Eti kuşbaşından biraz büyük doğrayın. Yumurtaları bir parça çırpın. Havucu ince halkalar halinde kesin. Soğanı soyup 8 parçaya bölün. Ananasları küçük parçalar halinde doğrayın.

Eti tuzlayıp, her et parçasını önce çırpılmış yumurtaya sonra nişastaya bulayın. Tek sıra halinde bir tabağa dizin. Yağı Wok'ta orta ateşte kızdırın. İçine dört parça et atıp 3 dakika etler altınımsı kahverengi oluncaya kadar kızartın. Bir kevgirle kağıt peçeteye çıkarıp fazla yağını alın. Dilerseniz etleri bir süzgece de koyabilirsiniz böylece fazla yağ akar. Bu şekilde tüm etleri kızartın. Wok'taki yağı boşaltın. Yalnızca bir çorba kaşığını Wok’ta bırakın. Tekrar yağı kızdırın ve kızgın yağda önce havuçları, daha sonra soğanları ve ananasları ekleyerek hepsini 3-4 dakika havuçlar yumuşayıncaya kadar kavurun.

Küçük bir kapta, sirkeyi, soya sosunu, domates salçasını, ananas suyunu ve şekeri karıştırın. İçine bir çorba kaşığı suda açtığınız mısır nişastasını ekleyin ve iyice karıştırarak sebzelerin üzerine dökün. Biraz koyulaşıncaya kadar 1-2 dakika karıştırarak hafif hafif kaynatın.

Daha sonra hazırladığınız sosa etleri ekleyin ve etler tamamen sosla kaplansın diye yavaşça karıştırın. Bir servis tabağına alarak sıcak olarak servis yapın.

Bu yemeği dilerseniz kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti ile de yapabilirsiniz.


Cevapla

“Çin Mutfağı” sayfasına dön