Kırmızı Biberli Kızarmış Karides

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Kırmızı Biberli Kızarmış Karides

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 16:19

Kırmızı Biberli Kızarmış Karides

hazırlama: 15 dakika
pişirme: 10 dakika

500 gr. jumbo karides
6 yeşil dolmalık biber
5 kuru kırmızı biber
8 mantar
4 diş sarımsak
1/2 tavuksu tablet
2 çorba kaşığı balık sosu
1/2 su bardağı sıvıyağ
tuz

servis için: soya sosu

Karidesleri temizleyin ve bol suyla yıkayın. Dolmalık biberleri ve sarımsakları iri iri doğrayın. Mantarları yıkayıp dilimleyin. Kuru kırmızı biberlerin başlarını kesin, çekirdeklerini elinizi değdirmeden temizleyin. Çekirdekler acıdır ve parmaklarınıza bu acılık geçer. Sonra elinizi yanlışlıkla gözünüze değdirirseniz müthiş yakar. Acı biberle çalıştıktan sonra ellerinizi mutlaka çok iyi yıkayın.

Tavaya biraz sıvıyağ koyup kızdırın. İçine acı kırmızı biberleri atın ve bir çevirip tabağa alın. Tavaya bir parça daha yağ ilave edin, kızınca sarımsakları içine atın, kahverengi oluncaya kadar çevirin. Böylece yağınız sarımsakla kokulanır. Karidesleri üstüne atın ve birlikte çevirin. Dolmalık biberleri ekleyin, bir karıştırıp, yağda çevrilmiş acı biberleri ilave edin, mantarları ekleyin, tuz ekin ve birlikte biraz çevirin. Üzerine tavuksu tabletini ufalayarak serpin ve birkaç damla balık sosu ilave edin. (Balık sosu isteğe bağlı.) Karıştırarak biberleri biraz diri bırakarak kavurun. Bir servis tabağına alarak yanında haşlanmış pirinç ile servis yapın.


Cevapla

“Tai (Tayland) Mutfağı” sayfasına dön