Yeşil Tavuk Körisi

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Yeşil Tavuk Körisi

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 16:19

Yeşil Tavuk Körisi

hazırlama: 20 dakika
pişirme: 20 dakika

1/2 kg. kemiksiz parça tavuk eti
1 baş soğan
1-2 çorba kaşığı yeşil köri ezmesi
1/3 litre hindistan cevizi sütü
1/4 litre su
15 adet yeşil fasulye
6 adet limon yaprağı
1 çorba kaşığı balık sosu
1 çorba kaşığı yeşil limon suyu
1 çorba kaşığı yeşil limon kabuğu rendesi
2 tatlı kaşığı kahverengi şeker
7 taze kişniş yaprağı veya maydanoz yaprağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ

Soğanı ince ince kıyın. Wok'un veya altı kalın derin bir tavanın içine sıvıyağı koyup kızdırın. Soğanları ve köri ezmesini içine atın. 1 dakika karıştırarak pişirin. Hindistan cevizi sütünü ve suyu ekleyin, süt kaynamaya başlayınca içine etleri, limon yapraklarını ve yeşil fasulyeleri atın, ateşi kısarak 15-20 dakika etler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın. Yemeğiniz pişince içine balık sosunu, limon kabuğu rendesini, limon suyunu ve şekeri atın. İyice karıştırıp 1-2 dakika kadar daha kaynatıp ateşten alın. Servis yaparken üzerine taze kişniş yapraklarım serpin.

Yeşil limon yerine normal limon kullanabilirsiniz, yalnız miktarı bir parça artırın. Balık sosu ve yeşil köri ezmesini bazı marketlerde bulabilirsiniz.


Cevapla

“Tai (Tayland) Mutfağı” sayfasına dön