Pırasalı ve Ispanaklı Sığır

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Pırasalı ve Ispanaklı Sığır

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 16:20

Pırasalı ve Ispanaklı Sığır

hazırlama: 15 dakika
marinad: 2 saat
pişirme: 25 dakika

400 gr. bonfile
1/2 kg. ıspanak
2 pırasa
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı balık sosu
3 çorba kaşığı sıvıyağ
5-6 dal taze kişniş
2 tatlı kaşığı tane karabiber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kahverengi şeker
1 su bardağı su
1/2 su bardağı yeşil limon suyu veya limon suyu

Bonfileyi 2,5 cm. kalınlığında dilimler halinde kesin. Karabiberleri dövün. Mikserinize, soya sosunu, balık sosunu, 1 çorba kaşığı sıvıyağı, kişnişi, dövülmüş karabiberi, soyulmuş sarımsakları ve şekeri koyup mikserden geçirin. Elde ettiğiniz karışımı etlerin üzerine dökerek, üstünü kapatın, minimum 2 saat veya tercihen 1 gece buzdolabında bekletin. Etleri marinad karışımından çıkarın ve kalan karışımı saklayın. Tavada veya bir Wok'ta 1 çorba kaşığı yağı kızdırın. İçine etleri atıp, kahverengi oluncaya kadar çevirerek kızartın. Üzerine marinad karışımını ve suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 8 dakika kadar pişmeye bırakın. Daha sonra etleri sostan çıkartın ve sıcak tutun. Etin sosunu 10 dakika kadar daha kaynatın. Ispanakları parçalar halinde kesin. Pırasaları ince halkalar halinde kıyın. Başka bir tavada yağın kalanını kızdırın. Pırasaları içine atın 2 dakika kadar orta ateşte kavurun. Ispanakları pırasaların üzerine ilave edin ve 30 saniye kadar birlikte pişirin.

Pırasa ve ıspanakları bir servis tabağına alın. Üzerine etleri sıralayın, etin sosunu yemeğin üzerine dökün. Hepsinin üzerine limon suyunu gezdirip, kırmızı acı biberlerle süsleyerek sıcak olarak servis yapın.


Cevapla

“Tai (Tayland) Mutfağı” sayfasına dön