Ton Balıklı Sushis

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Ton Balıklı Sushis

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 16:22

Ton Balıklı Sushis

hazırlama: 20 dakika
dinlenme: 10 dakika
pişirme: 30 dakika
soğuma: 10 dakika

300 gr. çok taze ton balığı
220 gr. yuvarlak pirinç
1/2 litre su
2 çorba kaşığı pirinç sirkesi
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
japon soya sosu veya soya sosu
wasabi

Pirinci çeşmenin altında bol su ile yıkayın. Yıkama suyu tamamen temiz çıkınca pirinç gerçekten yıkanmış demektir. Pirinci süzdükten sonra verilen ölçüde suyla kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 4-5 dakika suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Pirinç suyunu çekince, tencerenin kapağını kapatıp tekrar hafif ateşte 4-5 dakika daha pişirin. Daha sonra ateşten çekip yine kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlenmeye bırakın. Küçük bir kapta; şekeri, sirkeyi ve tuzu karıştırıp, dinlenmiş pirincin üzerine dökün, tahta bir kaşıkla pirinç soğuyuncaya kadar karıştırın.

Çiğ ton balığından ince 5 cm. uzunluğunda dilimler kesin. Üzerlerine wasabi veya soya sosundan ince bir kat sürün.

Soğumuş pirinçten 1 çorba kaşığı kadar alıp elinizle yuvarlayarak köfte gibi toplar yapın.

Dilimlediğiniz ton balığının bir dilimini alın ve bu hazırladığınız pirinç topuna sarın. Daha sonra elinizle üzerinden bastırarak uzunlamasına yassıtın. Yanında wasabi ve soya sosu ile servis yapın.

Japon soya sosu normal soya sosundan daha az tuzlu ve daha az koyudur. Olmadığı zaman yerine rahatlıkla soya sosu kullanılabilir.

Suyun ölçüsünü pirincinize göre ayarlayabilirsiniz.


Cevapla

“Japon Mutfağı” sayfasına dön