Somon Marine

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Somon Marine

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 16:23

Somon Marine

hazırlama: 15 dakika
marinad: 1 saat

2 somon filetosu (her biri 400 gr.)
4 cm. taze zencefil
2 diş sarmısak
3 taze soğanın beyaz kısmı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı japon soya sosu veya soya sosu
125 ml. sake (pirinç rakısı) veya sek beyaz şarap

Somon filetolarının derilerini çıkarın ve ince 1 cm. lik dilimler halinde dikine olarak kesin.

Zencefili rendeleyin. Soğan ve sarımsakları soyarak ince ince kıyın. Bir kaseye, zencefili, sakeyi, sarımsakları, soğanları, şekeri, tuzu ve soya sosunu koyun. Şeker eriyinceye kadar iyice karıştırın.

Derin ve büyük bir kabın dibine somon dilimlerini tek bir sıra halinde dizin. Üzerine marinad sosunu dökerek kabı alüminyum kağıtla örtün. Buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın. Daha sonra, marine edilmiş somonları bir servis tabağına dizin, zencefil turşusu ve salatalık dilimleri ile süsleyerek buz gibi soğuk servis yapın.


Cevapla

“Japon Mutfağı” sayfasına dön