Balık Fileto Izgara

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Balık Fileto Izgara

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 16:24

Balık Fileto Izgara

hazırlama: 15 dakika
marinad: 15 dakika
pişirme: 10 dakika

4 küçük balık filetosu (her biri 150 gr.)
5 cm. taze zencefil veya 1 tatlı kaşığı toz zencefil
2 çorba kaşığı japon soya sosu veya soya sosu
1 çorba kaşığı mirin veya xeres veya tatlı beyaz şarap
3 taze soğanın beyaz kısmı
3 tatlı kaşığı toz şeker

Zencefili rendeleyin. Parmak uçlarınızla sıkarak tüm suyunu çıkarın ve posasını atın. Soğanları incecik kıyın.

Zencefil suyunu veya toz zencefili, mirini, soya sosunu, soğanları ve şekeri bir kaseye koyun. Şeker eriyinceye kadar karıştırın.

Balıkları derin bir kaba koyup üzerlerine hazırladığınız marinad sosunu dökün, 15 dakika dinlenmeye bırakın.

Daha sonra balıkları sostan çıkarın, sosu bir kenara bırakın. Fırının ızgara telinin üzerini alüminyum kağıtla kaplayarak balıkları üzerine dizin. Orta ateşte kızdırdığınız fırının ızgarasının altına sürün. Her iki taraflarını da 3'er dakika kızartın. Balığınız sulu ve yumuşak görünümlü olmalı.

Daha sonra kızaran balıkları servis tabağına alın.

Marinad sosunu küçük bir tencereye koyun.

Harlı ateşte sos koyulaşıncaya kadar 2 dakika kaynatın ve servis tabağındaki balıkların üstüne dökün. Zencefil turşusu ve salatalık dilimleri ile süsleyerek, buharda pişmiş pirinçle servis yapın.

Yemeklerinizde toz yerine taze zencefil kullanırsanız daha hoş bir koku ve tat elde edersiniz. Ama bulmanız güç ise toz zencefil de kullanabilirsiniz.


Cevapla

“Japon Mutfağı” sayfasına dön