Şekşeki

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Şekşeki

Mesaj gönderen Siyabend » 21 Şub 2009 16:45

Şekşeki

hazırlama: 25 dakika
pişirme: 15 dakika

1 kg. un
3 yumurta
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı toz şeker
100 gr. ekmek mayası (taze maya)
1 küçük kavanoz bal
susam
1 çay kaşığı tuz

Mutfak tezgahına bol un serpin, hamurdan büyük bir parça kopartarak unlanmış tezgahta oklava ile parmak kalınlığında açın.

Bir bıçakla 1,5 cm. uzunluğunda ve baş parmak kalınlığında hamur parçaları kesin. Tavada bol sıvıyağı kızdırın. İçine hamur parçalarını atın ve altın rengi alıncaya kadar 3-4 dakika bir kevgirle karıştırarak kızartın. Kızaran Şekşekileri bir süzgece alarak fazla yağın akmasını sağlayın.

Mayayı biraz ılık suyla kabarmaya bırakın. Geniş bir kaba unu eleyerek koyun. Ortasını havuz gibi açarak suyu, tuzu, yumurtaları, kabarmış mayayı ve bir çorba kaşığı toz şekeri içine koyun. Yumuşak ve elastiki bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. (Gerekirse biraz daha su ilave edebilirsiniz.)

Geniş bir kaba balı koyun. Kızarmış Şekşekileri içine atıp, bir çevirip süzgece çıkarın. Daha sonra tabağa alarak üzerine susam serperek servis yapın.

Dilerseniz pudra şekeri serperek de servis yapabilirsiniz.


Cevapla

“Türkmen Mutfağı” sayfasına dön