Danzérk

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Danzérk

Mesaj gönderen Siyabend » 08 Şub 2009 13:26

DANZÉRK
YÖRE,CIZIRA BOTAN
4 Kiþilik
MALZEMELER: 300 gr. Parça et,1 Su bardaðý nohut,
1 Orta boy sukabaðý,4 Diþ sarýmsak, 4 Adet domates, 1 Adet kuru soðan, 1Yemek kaþigi domates salçasý,Tuz, 1 Yemek kaþigi kuru nane, 1 Tatlý kaþigi limon tuzu ve 2 tane kýrmýzý tazebiber,

YAPILIÞIAkþamdan ýslatýlmýþ nohutu ve eti iyice piþirin. Su kabaðýnin önce dýþ kabuðunu, daha sonra içindeki çekirdekli kýsými da alýp kuþbaþi þeklinde doðrayin. Tencereye sývýyað koyup, üzerine ince kýyýlmýþ soðaný ekleyin yaðda soðaný pembelesinceye kadar kavurun üzerine, doðranmýþ sukabaðýný , rendelenmiþ domates, domates salçasý, taze kýrmýzý biber, pul biber, tuzu da ekleyip biraz daha kavurun sonra, et suyunu ilave edip sukabaðý piþene kadar kaynatýn. Sukabaðý piþtikten sonra sarýmsak dövüp yemeðin içine ekleyip birkaç taþim daha kaynatýn, üzerine kuru nane serpip servis yapýn,Afiyet olsun.

Resim


Cevapla

“Kürt Mutfağı” sayfasına dön