Lubi (Barbunya)

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Lubi (Barbunya)

Mesaj gönderen Siyabend » 08 Şub 2009 13:27

LUBI(BARBUNYA)
YÖRE-CIZIRA BOTAN(CIZRE)
MALZEMESI 2 Su bardagi barbunya Yeterince tuz 1 Yemek kasigi Domates salcasi Yeterince siviyag 2 orte boy domates 1 Cay kasigi kimyon 1 Cay kasigi Carabiber Istege göre aci toz biber(Hint biberi olursa daha iyi olur) 1 limon Birkac dal Maydanoz. 1 orte boy sogan. 1 küp seker. YAPILISI Barbunyalari aksamdan suda islayin,sonra haslayin, yada düdüklü tencerede 10 dakika haslayin. Sogani küp küp dograyin. Domatesin kabugunu soyup kücük kücük dograyin. Maydanozu yikayip kücük kücük dograyin. Dogranmis soganlari yagda pembelesinceye Kadar kavurun üzerine salca ve domatesleri ekleyin kavurmaya devam edin 1 cay bardagi su ilave edip baharatlari ,tuzu sekeri atin 3 dakika sonra bu karisima pismis barbunyalari ilave edin kisik Ateste 10 dakika daha pisirin. Soguk olarak servis yaparken üzerine kiyilmis maydanozlari Serpin,limonlayin. Afiyet olsun.


Cevapla

“Kürt Mutfağı” sayfasına dön