Kırmızı Lahana Turşusu

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Kırmızı Lahana Turşusu

Mesaj gönderen Siyabend » 08 Şub 2009 13:32

KIRMIZI LAHANA TURSUSU

Malzemeler:

1 adet kucuk kirmizi lahana 1/2kg domates 5 adet aci sivri biber ( aci biber orani istege gore ayarlanabilir) 3 dis sarimsak 1/2 cay bardagi sirke,1/2 taze limon suyu,istege bagli tuz Nasil mi Yaptim?Kirmizi lahanayi ince ince kiyiyorum 2 Su Bardagi suyla yarim hasliyorum
Sonra yarim haslanmis kirmizi lahanayi cukur bir tabaga alip sogumasini bekliyorum,haslama suyundan kalirsa sakin dökmeyin onuda kullanin. Sarimsak, sivri biber(sivri biberlerin cekirdeklerini ayiklamadim dilerseniz siz ayiklayabilirsiniz) ve domatesleri kabuklari soyulmus bir sekilde robotta cekip,
yarim bardak sirke ve limon suyu ile karistirip lahanalara dahil ediyorum hepsini.Hemen pilavlarin makarnalarin yaninda tursu olarak kullanabilirsiniz
Diger tursular gibi gunlerce beklemesine gerek kalmiyor.Kalan tursuyu kavanozda en fazla 1 hafta sakliyabilirsiniz cabuk tüketmeniz gereken bir tursu bu.Kolay ve pratik dilerseniz ekmekle katiksiz olarakta yenilebiliyor.

NOT.Ben kendi tabagima azbisey karabiber ve Reyhanda ekledim ve peynirle yedim ,tadi bana göre güzel dilerseniz bir deneyin.Afiyet olsun.


Cevapla

“Kürt Mutfağı” sayfasına dön