Domates Çorbası


Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar: 19749
Kayıt: 15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali: Mutlu
Cinsiyet: Erkek
Burç: Kova
Takım: Galatasaray
Konum: Bu kadar meraklı olmayın:)
İletişim:

Domates Çorbası

Mesajgönderen Siyabend » 08 Şub 2009 13:33

DOMATES CORBASI

Malzemeler: 5 tane olgun Domates 4 dal Reyhan 1 tane orta boy Sogan 2 dis Sarmisak 2 yemek kasigi un 5 Su bardagi et suyuyeterince tuz-karabiber aci seviyorsaniz bir miktar aci kirmizi toz biber Yapilisi: Domatesleri yikayip kuruladiktan sonra,kabuklarini incecik soyun varsa cekirdeklerini ayiklayin,küp küp dograyin. Sogani soyup dörde bölün. Sarmisagi soyup,dörde bölün. Hepsini tencereye koyun et suyu veya normal suda olabilir tencereye ekleyin sade suyla yapacaksaniz az bir miktarda yag ekleyin,kaynatin. Tuz-karabiber-aci pul biberi-ince kiyilmis Reyhani ve unu bir miktar suyla karistirin,yavas yavas kaynayan tencereye ekleyin,unun topaklanmamasina dikkat edin. Domatesler iyice yumusayinca,hepsini plastik bir kabin icine alip el blenderiyle tüm malzemeyi ezin,yeniden bir tasim kaynatin. Servis yapacaginiz zaman üzerine kasar peyniri rendesi ekliyebilirsiniz yada önceden küp seklinde dograyip kizarttiginiz bayat ekmekleri ekliyebilirsiniz.istege bagli olarak kremaylada servis yapilabilir.Bu corbayi icine taze reyhan yapraklari ve buz ekliyerek soguk olarakta tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.Gulsin.

Not:Domatesleri secerken iyi kizarmis olgun Domates olmasina dikkat etmelisiniz,yari olgun domatesler corbanizin solgun görünmesine yolacar,eger corbanizin iyice kirmizi olmasini istiyorsaniz yarim yemek kasigi domates salcasida ilave edebilirsiniz.



Saçlarındaki aklar tel tel...
Rüzgar "Bémal" şarkısını söylüyor senin için...
Bu dünyaya gelişin farklıydı,duruşun farklı...
Gidişin de öyle mi olmalıydı Bémal!

“Kürt Mutfağı” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir