Çiğ Köfte

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Çiğ Köfte

Mesaj gönderen Siyabend » 08 Şub 2009 13:34

ÇİĞ KÖFTE :

MALZEMELER : 1 Kg yağsız et, 800 gr köftelik bulgur, 3-4 yemek kaşığı biber salçası, karabiber, yedi tür baharat, isot, 1 adet kuru soğan, bir bağ taze soğan, bir bağ maydanoz, tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, bir tatlı kaşığı tarçın, dövülmüş kişniş, zeytin yağı, marul, domates, salatalık

YAPILIŞI : Et en az 3 kere kıyma olarak çekilir veya robotta merhem kıvamına gelinceye kadar çekilir, sinirleri temizlenir. 1 adet kuru soğan çok ufak doğranır. (Et robotta çekilirse birlikte çekiniz) Et, biber salçası, kuru soğan, baharatlar, tuz ve şeker geniş bir kapta 5 dakika yoğrulur. Bulgur da aynı kaba alınarak bu karışıma yavaş yavaş yedirilerek en az 30 dakika iyice yoğrulur. Daha sonra elimizi suya batırarak 10 dakika daha yoğururuz. Temizlenerek çok küçük doğranan maydanoz ve taze soğan da katılarak mıncıklar şekilde 5 dakika yoğurduktan sonra, 1 fincan zeytin yağı katarak 2-3 dakika daha işleme devam edin. Bu arada hazırlanan marul, söğüş domates ve salatalıkla birlikte servise sunun.

Not: Lütfen yoğuracağınız çiğ köfte de 1-1,5 su bardağından fazla su kullanmayınız. Buz ve domates suyu tercih etmeyiniz!


savurlu
Acemi Er
Acemi Er
Mesajlar:9
Kayıt:04 Eyl 2009 02:52
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Koç
Takım:Beşiktaş

Re: Çiğ Köfte

Mesaj gönderen savurlu » 04 Eyl 2009 03:05

Değerli Arkadaşım,

Emeğe saygı denen bir şey var. Bana ait www.yetkinkavak.com sayfasındaki tüm yemek tariflerimi alarak bu foruma kendi tarifleriniz gibi koynuşsunuz. Lütfen www.yetkinkavak.com adresini her tarifin altında kaynak olarak belirtirmisiniz.

Saygılarımla...
Yetkin KAVAK
Cevapla

“Kürt Mutfağı” sayfasına dön