İşkembe ve Bumbar Dolması

Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
İşkembe ve Bumbar Dolması

Mesaj gönderen Siyabend » 08 Şub 2009 13:37

İŞKEMBE DOLMASI (KİBE) VE BUMBAR DOLMASI:

MALZEMELER :
4 KİŞİLİK
2 tane iyi temizlenmiş kuzu veya oğlak işkembesi, 1/2 kg kuş başı et, kuyruk yağı nane, tuz, 2 su bardağı pirinç, karabiber, az yeni bahar ve isteye bağlı nohut, yağ

YAPILIŞI :
İşkembeler yumruk boyunda kesilerek cep şekline gelecek şekilde etrafı dikilir, doldurmak için az açık bırakılır.
Bu arada az ufak doğranmış kuş başı et, küçük kuş başı şeklinde doğranmış kuyruk yağı, pirinç, nane, tuz ve baharatlar karıştırılarak iç hazırlanır. İsteye bağlı olarak içine nohut da konur, o zaman nohutlar pişirilir, soyulur ve ikiye ayrılarak karışıma katılır. Hazırlanan iç işkembelerin içine doldurularak açık kalan kısım da dikilir. Daha sonra düdüklü veya çelik tencereye konarak su eklenir pişinceye kadar kaynatılır.
Bumbar da aynı şekilde hazırlanan iç ile doldurularak pişirilir.
NOT : Bumbar ve İşkembe dolmasını temizledikten sonra doğranmış soğan ve dövülmüş kişnişe bulayarak en az 3-4 saat bekletmenizde fayda vardır.


savurlu
Acemi Er
Acemi Er
Mesajlar:9
Kayıt:04 Eyl 2009 02:52
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Koç
Takım:Beşiktaş

Re: İşkembe ve Bumbar Dolması

Mesaj gönderen savurlu » 04 Eyl 2009 03:04

Değerli Arkadaşım,

Emeğe saygı denen bir şey var. Bana ait www.yetkinkavak.com sayfasındaki tüm yemek tariflerimi alarak bu foruma kendi tarifleriniz gibi koynuşsunuz. Lütfen www.yetkinkavak.com adresini her tarifin altında kaynak olarak belirtirmisiniz.

Saygılarımla...
Yetkin KAVAK
Cevapla

“Kürt Mutfağı” sayfasına dön