Bombardıman Böceği

Hayvanlar aleminin gizli dünyasi
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Mesajlar:19658
Kayıt:15 Eki 2006 12:05
Ruh Hali:Mutlu
Cinsiyet:Erkek
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Bombardıman Böceği

Mesaj gönderen Siyabend » 12 Kas 2010 21:47

Bombardıman böceğinin gövdesinin ucunda dışarıya açılan çok özel salgı bezleri bulunur. Bu bezlerin her birinde iki küçük odacık vardır. İç taraftaki odacıkta hidrokinin, hidrojen peroksit ve bazı tepkimeyi engelleyici kimyasallar bulunur. Dış odacıkta tepkimeyi başlatıcı enzimler vardır. Böcek tehlike hissettiği zaman iç odacıktaki kimyasalları dış odacığa akarır. Bu maddeler birleşince patlamaya benzer bir tepkime oluşur ve kinon 120C ısıdaki tahriş edici kimyasal, büyük bir hızla püskürtülür. Bombardıman böceğinin bu korkunç silahıyla yüzyüze gelen bir düşmanın kaçmaması imkansızdır.

Böcekteki bu mükemmel sistemin tesadüflerle oluşması mümküm değildir. Biraraya geldiklerinde patlayan bu kimyasallar özel odacıklarda ayrı tutulurlar ve ancak saldırı anında birleştirilirler. Burada yüksek bir kimya bilgisinin ve usta bir tasarımın olduğu açıktır. Yani, bu sistem ancak yaratılışın ürünü olabilir.
Böyle bir sistem kademeli evrimle asla oluşamaz. Çünkü sistemin çalışması için tüm parçaların aynı anda eksiksiz varolması gerekmektedir. Diğer yandan böceğin anatomik yapısınında sistemin böceğe zarar vermeyeceği şekilde tasarlanmış olması gereklidir. Aksi takdirde küçük bir aksaklık böceğin yanarak yada patlayarak ölmesine neden olacaktır.

http://www.juzztv.com/watch_video.php?v=24O2NR7W3WR3


Cevapla

“Hayvanlar Alemi” sayfasına dön