Kadınların şişmanlama nedenleri

Kadınların ve erkeklerin bilinmeyen dünyaları
Nude Girl
Çavuş
Çavuş
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Ikizler
Takım:Galatasaray
Kadınların şişmanlama nedenleri

Mesaj gönderen Nude Girl » 23 Nis 2007 23:11

Kadınların kilo almasında pastalı çörekli 'gün'lerin ve hareketsizliğin payı büyük

Kadının doğumla başlayan hayatı çeşitli evrelerden oluşur ve kadın için bu evrelerin her birinde beslenme düzeni oldukça önemlidir. İlk âdet kanamasıyla doğurganlık hayatı başlayan kadının hayatında gebelik ve emziklilik gibi önemli dönemler vardır.

Vücut yağ miktarları daha doğdukları ilk günden itibaren erkeklerden daha fazla olan kadın bedeninin bu dönemlerden minimum düzeyde etkilenmesi, bebeğini sağlıklı şekilde dünyaya getirip ona süt vererek sağlıklı gelişiminin sağlanabilmesi, menopozla gelen olumsuzluklardan minimum düzeyde etkilenmesi ve sağlıklı bir yaşlılık süreci geçirmesi beslenmesiyle yakından ilişkilidir.

Ülkemizde durum
Obezite, genel olarak dünyadaki gelişmiş toplumlarda erkeklerde, gelişmekte olan toplumlarda ise kadınlarda daha sık görülmektedir. Türk kadınlarında obezite sıklığı yüzde 33 iken, erkeklerde yüzde 13 civarındadır. Bu farklılığa, eğitim, gelir düzeyi, sosyal durum, doğum sayısı, diyabet gibi hususlar yol açmaktadır.

Mutfakta geçirilen sürenin uzun olması nedeniyle yapılan atıştırmalar, kabul günlerinde tatlı ile hamur işlerinin fazla miktarlarda tüketilmesi, gelişen teknoloji ile birlikte ev işlerinin büyük çoğunluğunun makineler aracılığıyla gerçekleştirilmesi ve yapılan fiziksel aktivite oranının düşük olması gibi nedenler ev kadınlarının çalışan hemcinslerine oranla kilo alma risklerini de artırmaktadır.

Sağlığın korunmasında beslenmenin çok önemli yeri var ve ev kadınları beslenme konusunda bilinçlendirilmelidir.

Beslenme ve öneriler

Yapılan fiziksel aktivite miktarı artırılmalıdır. Haftada en azından 3 gün düzenli olarak 30- 45 dakika yürüyüş veya egzersiz yapılabilir.

Özellikle kabul günleri kilo almak için büyük etkendir. Çünkü kadınlar yemek hazırlama yarışına girer. Oysa daha az kalorili ve lezzetli mönüler hazırlamak mümkündür. Kek, kurabiye yerine taze meyve, sebze ve salatalar tercih edilebilir.

Ev kadınlarının bir diğer yanlışı, aile bireylerinin tabakta bıraktıklarını yemeleridir. Uygun porsiyonlarla servis hem israfı, hem de fazladan enerji alımını önler.

Haftanın besini

Mate, "Ilex paraguayensis" adlı bitkinin yeşil yapraklarıdır. Önceleri Güney Amerika yerlileri, daha sonra Cizvit rahipleri tarafından güç ve şifa kaynağı olarak kullanılan mate, süpermarketlerden ve eczanelerden kolayca temin edilebilir.

Vücutta neler yapar?

Vücuttan su atımını kolaylaştırır ve ödem giderici etki yapar.

Yağların hızlı yakılmasını sağlar. Bu nedenle diyetlerde ve obezite tedavisinde sıkça kullanılır.

Yüksek orandaki vitamin ve mineral içeriği vücuda enerji verir.

Dokuları zararlı dış etkenlere karşı koruyarak, yaşlanma etkilerini geciktirir, vücudun direncini artırır.

Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Burç:Kova

Mesaj gönderen Siyabend » 24 Nis 2007 12:05

Daha önce yazdığım bir konu ile düşüncelerimi aktarayım :

Antika Memurlar
Geçen gün bir kamu bankasına gittim...
Ki memur sayısı bakımından baya büyük bir banka sayılırdı.
Bir havale işlemimiz vardı..hangi memura gitsem
beni diğer memurlara havale ediyordu oysaki havale olacak olan ben değil para olacaktı...
Banka içinde turlarken bir bayan memurun ayağa kalkıp başka bir yere gittiğini gördüm..
Gördüklerim karşısında resmen şok oldum..
Şimdi size nasıl tarif edeyim:!
1.60 boyunda-rahatlıkla 80 kilo vardı-
orantısız bir görüntü ile karşı karşıyaydım...
80 kilonun yaklaşık 60 kilosu yukarda birikmiş
geri kalanı alt kısımda kalmış...
Bir de mini bir etek giymiş tam bir şenlik..
Eee sen milletin işini yapmayıp sabahtan akşama kadar
kıçını kaldırmazsan böyle antika bir görüntüye kavuşursun!
SoSYoLoG
Üstteğmen
Üstteğmen
Ruh Hali:Huzurlu
Burç:Koç
Takım:Fenerbahçe

Mesaj gönderen SoSYoLoG » 24 Nis 2007 12:12

siyabend erkeklerin hepsi formda mı janım okan karaca kapak olsun size şekil olarak tarif ettiğin bayandan daha kötü ahahahahahahaaa :lol:
beyazgül
Yönetici
Yönetici
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Yay

Mesaj gönderen beyazgül » 24 Nis 2007 13:03

valla hep kadınların şşmanlığı söz konusu erkeklerin göbeği çıksa göbeksi erkek olmaz derler :| ama bayanlar azcık kilo olsa hemen aaaa ne olmu sana bölee derler 8)
Heval
Yarbay
Yarbay
Burç:Terazi

Mesaj gönderen Heval » 07 May 2007 17:54

kadınların şişmanlama nedenlerini araştırırken hiç öyle bilimsel araştırmalara , istatistiklere bakmaya gerek yok ki :!:

kadınların şişman olmasının tek sebebi var :

"tembel olmaları" :oo

bütün işlerini erkeklere yaptırıyorlar .. utanmasalar çantalarını da erkeklere taşıttıracaklar :twisted:
narsisya
Yüzbaşı
Yüzbaşı
Takım:Beşiktaş

Mesaj gönderen narsisya » 07 May 2007 20:25

tasıyın tabı ölürmüsünüz... allah allah.... biz sizin vurdumduymazlıgınızı,bencıllıgınızı, gıcıklıgınızı ve su sevıyorum deyıp verdıgınız ezıyetı tasıyoruz ama.... 8)
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı

Mesaj gönderen Siyabend » 07 May 2007 20:32

Malesef hatunun çantasını taşıyan keresteler var 8)
beyazgül
Yönetici
Yönetici
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Yay

Mesaj gönderen beyazgül » 08 May 2007 13:07

kerstelikle ne alakası var tamam el çantası taşınmaz ama düşünsene bikaç tane poşet olduğunu bayanın elinde erkede elleri cebinde dolaşıyorsa ben o erkeğe yuh derim yani.. :evil:
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı

Mesaj gönderen Siyabend » 08 May 2007 17:11

Ah beyazgül ah!
Anlattığın durum için söylemediğimi bilmen gerekirdi!
Tabiki her durumda yardımlaşma olabilir!
Çok görmüşümdür!
Evli bir çift sokakta yürüyor!
Adam hem çocuğu kucağında taşıyor hem de malzeme çantasını,
kadın ise makyaj malzemelerinin içinde bulunduğu mini çantasını
koluna takmış kıçını sallaya sallaya yürüyor!
Bu durumda o erkek benim gözümde has bir kerestedir!
SoSYoLoG
Üstteğmen
Üstteğmen
Ruh Hali:Huzurlu
Takım:Fenerbahçe

Mesaj gönderen SoSYoLoG » 09 May 2007 13:25

erkeklerin şişmanlama nedenleri sadece gidip masa işi yapıp eve gelince kalan tüm saatini zaping yapmakla harcaması ayrıca bir oturuşta minimum 3 ekmek yemesi:) ama onlar okadar hazindirki göbeklerinin kas olduğunu düşünmek isterler :) :lol: :lol: :twisted: :twisted:

“Erkekler & Kadınlar” sayfasına dön