26 yıldır Türkçe’ye küs

Paylaşmak istediğiniz her şey
eylül
Çavuş
Çavuş
Ruh Hali:Huzurlu
Burç:Boğa
Re: 26 yıldır Türkçe’ye küs

Mesaj gönderen eylül » 10 Eyl 2007 20:44

haha Tabi Dogrudur.. kürtce muhabbet ediyordunuz ve size kimse bişiy demiyordu..Askeriye de birde .. Komutanlarının önünde //.. Neyse.. // Bu arada resmi mekanlar dediğiniz Dogudaki Manav Remzi amca Yada Baklavacı Mustafa mı ? . Evet Doguda bir adliyede olabilir.. Veya karakolda.. AMA Sadece ''DOGUDA'' .. Batıda hiç Mesela izmirde Adliye sarayında Kürtce konusularak Karar verildiğini ögrendinizmi ? Hakim sana soruyor.. Novida çiya ? Novimi eylül mü diyorlar. Sacmalık Bence Kürtceyi Kendi aralarında konusabilirler ama gelipde Kürtce bilmeyen bir kişiye Israrla kürtce bişiy sorarsa Adam Azının payını verebilir.. //.. İng.Franızca Bir Espiriydi. Onu anlamamazlıktan gelenler oldu.. Anlamalarını rica ediyorum !!

SAYGILARIMLA... !!

Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray

Mesaj gönderen Siyabend » 10 Eyl 2007 23:27

Sanırım henüz askerlik yapmadığınız için askeri mekanlar içinde Kürtçe konuşulması size çok garip geliyor.Dışardan öyle görünmesi de doğaldır.
Hatay'da askerlik yaptım ve orası herhalde tanımlamanız içinde doğu sayılmaz.
Kürtçe konuşmak bakımından bir sınırlama ve sıkıntı yoktu.
Bizzat karakol komutanımızın yılbaşı gecesinde bir arkadaşın söylediği Kürtçe şarkıları dinlediğini gördüm.
Her şey dışardan görüldüğü gibi değil..
Artık günün birinde askerlik yaparsan bu gerçeği gördüğünde bizi yad edersin..
eylül
Çavuş
Çavuş
Burç:Boğa

Mesaj gönderen eylül » 11 Eyl 2007 18:41

İnşallah Böyle birseyle Karsılasmam.Karsılastıgımda O anki tutumumu Suanda Düşünebiliyorum..
ZAGROS
Moderator
Moderator
Burç:Koç
Takım:Fenerbahçe

Mesaj gönderen ZAGROS » 11 Eyl 2007 21:22

eylül yazdı:İnşallah Böyle birseyle Karsılasmam.Karsılastıgımda O anki tutumumu Suanda Düşünebiliyorum..

sizin gibi kendi ırkları dışında başka ırkları tahamül etmeyen insanlar yüzünden her yüzler kişi ölüyor
sizin resmen ırkçılık yapıyorsunuz
biz insanlar hangi dilde konuşursa konuşsun karışmayız
ama sizin gibiler türkçe dışında konuşanları gördüğünde saldırmayı ve yok etmeyi düşünüyorlar
bilme anlatabildimi eylül
sinan
Yüzbaşı
Yüzbaşı

Mesaj gönderen sinan » 20 Şub 2008 22:43

anlamıyorum, acaba devlet bize çok fazlaşey vermişde biz mi nankörlük ediyoruz.... yoksa rahatlık mı batıyor bize yoksa gerçekten birşeylerin farkına mı varıyoruz....neden her yerde hakolan şeyler burda birilerinin nbize bahşeder gibi görülür ve bize fazla görülür....

ama yunanistanda soydaşlarınıza destekolmasını bilirsiniz dimi türk kardeşlerim....
Osmanlı torunu
Acemi Er
Acemi Er
Burç:Aslan

Mesaj gönderen Osmanlı torunu » 14 Tem 2008 13:38

Türkiye cumhuriyetinde yaşayan erkesin anadili Türkçedir.Kendisi Kürt olabilir aile arasında ya da diğer Kürt arkadaşları arasında Kürtçe konuşabilir.Ama anadili Türkçedir çünkü sen Türkiye de yaşıyorsun.T.C anayasası madde 3.

o adama pis kürt diyen de hayvandır.Kimseyi yaşadığı ırkından dolayı suçlayamazsın.Kürt ermeni alman türk moğol hatta aborjin hiç farketmez.Sonuçta insan doğacağı anneyi babayı kendi seçemiyor ki Kürt ırkı o kötü bir ırk da değildir.Kurtuluş savaşımızda çanakkale de balkanlarda hep yanyana savaşmışız yemeğimizi beraber paylaşmışız.Bir densizin Pis Kürt dediği içinde Türkçeye küsmesi biraz garip geldi bana sonuçta diyen provakatör de olabilir.
SEYDUNA
Yarbay
Yarbay

Mesaj gönderen SEYDUNA » 14 Tem 2008 18:05

ya olmuyor böyle buu devlet türk ve kürt diye ayrılmadan bu sorun hiç bir zaman ortadan kalkmaz en iyisi bu hak olanıda bu bunun için oylamaya gerek yok nerenin kürtlere ait olduğuda belli nasıl türkler eski belgelerimiz var diyorsa biz kürtlerinde eski belgelerimiz var
şahrud
Üstteğmen
Üstteğmen
Burç:Kova

Mesaj gönderen şahrud » 14 Tem 2008 19:52

tek savunduğunuz şey burası 'türkiye cumhuriyeti' asıl sorunda burda zaten bu ülkede türk, kürt, arap, zaza....... bir sürü insan var neden devletin adı t.c seydunanın dedıği gibi 'anadolu' olsaymış ozamanda burası t.c burda türkçe konuşulur diye bı saçmalıkta kalmazdı mecburmuyuz kendı dılımızi yok saymaya
SEYDUNA
Yarbay
Yarbay

Mesaj gönderen SEYDUNA » 14 Tem 2008 19:54

şahrudum bana katıldığın için sana teşekkür ediyorum aşkım
ama bu sorun senin benim söylememle çözülmez ikimizde biliyoruz bunu
Osmanlı torunu
Acemi Er
Acemi Er
Burç:Aslan

Mesaj gönderen Osmanlı torunu » 14 Tem 2008 20:49

burası Türkiye cumhuriyeti çünkü yaşayanların çoğu Türk.Burası Türkiye Cumhuriyeti çünkü kurucusu Türkler.Beğenmiyosanız toplar tasınızı tarağınız gidersiniz.

Senin o Kürtlere ait dediğin yerlerde biz size yer vermesek siz orada nasıl olacaktınız.Sizi Saddam'ın elinden biz aldık.Ekmek yediğiniz tasa pislemk bu olsa gerek.

Musul ERbil KErkük de zamanında bizimdi orası ne olacak

“Serbest Kürsü” sayfasına dön