HRANT DİNK ÖLDÜRÜLDÜ

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
HRANT DİNK ÖLDÜRÜLDÜ

Mesaj gönderen Siyabend » 19 Oca 2007 21:31

Hrant Dink, Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan Agos Gazetesi önünde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin silahla saldırısına uğradı. Dink'e Agos gazete binasından çıkarken dört el ateş edildi.. Dink, silahlı saldırıda başına ve boynuna aldığı üç kurşunla hayatını kaybetti. Olay yerinde 4 adet boş kovan bulundu.

Kafasına yakın mesafeden iki el ateş edildiği açıklandı. Saldırganın tek kişi olduğu edinilen ilk bilgi... Olay yerinden kaçan saldırganın eşgali belirlendi.

18-19 yaşlarında
Halaskargazi Caddesi üzerindeki gazete binasından çıkışı sırasında silahlı
saldırı sonucu ölen Hrant Dink'e silahlı saldırıda bulunan kişinin, 18-19
yaşlarında, kot pantolonlu ve beyaz şapkalı olduğu bildirildi.

Taksim'de iki gözaltı
Polis eşgale uyan ik kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların sorgusu sürüyor. Zanlının birisinin Şırnak doğumlu olduğu belirtildi.

Kapının önüne çağrılmış
Gazetenin yayın kurulu üyesi Serkis Seropyan, Dink’in yemek yedikten
sonra bir kişi tarafından kapının önüne çağrıldığını belirterek, "Birisi kapının önünde başına 3 el kurşun sıkmış" dedi.

Eşi ve kızı hastaneye kaldırıldı
Uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Hrant Dink’in eşi ve kızı, sinir krizleri geçirmeleri üzerine hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen Dink’in eşi Rakel ve kızı Sera, sinir krizi geçirdi. Anne ve kızı daha sonra bir ambulansla bindirilerek hastaneye götürüldü.

Bu arada soruşturmayı yürüten Şişli Savcılığı’na teslim edilen tehdit mektubunun Bursa’dan postalandığını da kaydeden emniyet yetkilileri, "onunda incelemesi yapılıyor" şeklinde konuştular.

MOBESE görüntüleri
İstanbul Emniyet Müdürlüğü bölgede bulunan bütün MOBESE kayıtlarını
ve şirketlere ait özel güvenlik görüntülerini incelemeye aldı. Emniyet yetkililerinden edinilen bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü bölgede bulunan bütün MOBESE kayıtlarını ve şirketlere ait özel güvenlik görüntülerini incelemeye aldı.

Ayrıca olay yerine yakın bütün cep telefonu operatörlerine ait baz istasyonları ile yapılan telefon görüşmelerinin mercek altına alındığı, numara kayıtlarının incelendiği öğrenildi.

Boş kovanlar incelendi
Bu arada Dink’i öldüren silahtan çıkan boş kovanların ilk olarak incelendiği Gayrettepe’deki laboratuarda, herhangi bir kayıt çıkmadı. Bu arada halen yakın koruma olarak Emniyet tarafından korunan 1071 kişinin koruma polislerine dikkatli olmaları hususunda uyarı yapıldı.

Metro ve arka sokaklar aranıyor
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'e silahlı saldırıda bulunduğu öne sürülen ve eşkali belirlenen saldırganın yakalanması amacıyla, polisin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

İzinler iptal
İstanbul Emniyeti'nde Dink cinayeti nedeniyle izinler iptal edildi.
Resim

Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı

Son kez Kürtlere seslenmişti

Mesaj gönderen Siyabend » 19 Oca 2007 21:33

Son kez Kürtlere seslenmişti

Hrant Dink son kez, İnsan Hakları Derneği tarafından düzenlenen 'Kürt Sorunu'nda Çözüm Önerileri' konferansına katılmıştı. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ermeni yazar Hrant Dink son konferasında "Bir Kürt'ün bağımsız devlet isteme duygusu üzerine 'Hakkın yok' demek çağdışılıktır" demişti. Açıklamasıyla Kuzey Irak'taki Kürt oluşumuna göndermede bulunan Dink, Türkiye'deki Kürtlere ise hiçbir ayrılıkçı politikaya prim tanımamaları çağrısında bulunmuştu.
adadams
Çavuş
Çavuş

Mesaj gönderen adadams » 20 Oca 2007 02:26

BİR İNSANİN ÖLMESİNE COK ÜZÜLDÜM, ALLAH RAHMET EYLESİN DİYEMİYCEM MÜSLÜMAN DEĞİLDİ HERALDE.
AMA GERCEKTEN BİR MÜSLÜMAN ÖLDÜRÜLSEYDİ
MEDYAMIZ BU KADAR ŞİŞİRMEZDİ MEDYAMIZ ABARTTIKCA
ÜLKEMİZİ ZAN ALTINDA BIRAKIYOLAR BU OLAYLARIN BUYUMESININ VE OLACAK OLAYLARIN TEK SORUMLUSU MEDYADIR...
ANTER
Üstteğmen
Üstteğmen

Mesaj gönderen ANTER » 20 Oca 2007 12:16

"Türk'e Türkten başka dost yoktur" zihniyetinin ve Türkiye'yi dünyadan koparmak isteyenlerin özlemleriyle gerçekleşmiş bir cinayet.Sorumlusu kim olursa olsun olan Türkiye'ye olacak.
Devamlı olarak ulusalcıların haksız saldırılarına maruz kaldığı için ve gerçekte de öksüz olduğu için biraz mazlum rölünde bir kişilikti,bunun neticesinde ona sahip çıkma duygusu daha çok ön plana çıktı.
Türkiye elbette her insanın öldürülmesine aynı tepkiyi vermiyor.Bu ikiyüzlülük de olabilir,günün koşulları bağlı da olabilir.
Musa Anter gibi bir değer öldürüldüğünde kimse sesini çıkartmamıştı.
Önemli olan kim olursa olsun haksız öldürülmelere karşı çıkabilmektir.
Bugün buna ses çıkartmazsanız yarın sıra size gelir ve siz nasıl ses çıkartmadıysanız başkaları da sizin için ses çıkartmayacaktır.
beyazgül
Yönetici
Yönetici
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Yay

Mesaj gönderen beyazgül » 20 Oca 2007 12:51

Müslüman olmasada Allah rahmet Eğlesin...
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı

Mesaj gönderen Siyabend » 20 Oca 2007 14:42

Bir insanı çok az da olsa kırdığım zaman,sonraki aşamada yaptığım vicdan muhasebesinde yaşadığım pişmanlık ve insanları öldürdükten sonra zerre kadar pişmanlık duymayan bir zihniyet.
Bir güvercin edasında kendisine dokunulmayacağını düşünmüştü,
düşüncesi onu yanılttı çünkü bu ülkede vampirler dışında kalan herkes birer av olarak görülüyor.
İnsanları katlederek sorunların çözülmeyeceğini bu vampirlere anlatmak gerekir artık.Anlatılmazsa,onların daha çok işi olacaktır...
afra1986
Onbaşı
Onbaşı

Mesaj gönderen afra1986 » 20 Oca 2007 15:10

Bugüne kadar hiçbir yazısını okumadım,nasıl bir düşüncede olduğunu da pek bilmiyorum.Sadece bazen haberlerde adı geçen Ermeni asıllı bir gazeteci olduğunu biliyordum.Haberi ilk duyduğumda açıkçası çok etkilenmedim.Yerde yatan cesedin fotoğrafı görünce kendimi de bir katil olarak görmeye başladım.
Ayakkabısı delikli bi adamı öldürmüştük ve bunu da vatanseverlik adına yapmıştık.
Batsın bu vatanseverliğimiz demekten başka bir şey söylemek gelmiyor içimden.
yigido

Mesaj gönderen yigido » 20 Oca 2007 15:59

danıştay olayındaki gibi bu olayda ülkemizin birliğini bozmaya yönelik dış güçlerin parmağı oldugunu düşünüyorum
reis
Albay
Albay
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Balık
Takım:Fenerbahçe

Mesaj gönderen reis » 20 Oca 2007 21:42

yigido yazdı:danıştay olayındaki gibi bu olayda ülkemizin birliğini bozmaya yönelik dış güçlerin parmağı oldugunu düşünüyorum
ülkemızın hangı bırlıgınden basedıyorsun ben hıc bır bırlık goreemıyorum
sırf kurtlerın leyıne bır acıklama yapıldıgı ıcın olduruldu vede bunun arkasında derın devlet duruyor ha bıde arkadasın bırı allah rahmet eylesın dıyecektım ama sanırım musluman deyıldır dıyor allahın rahmetını parayla almıyorsun kardes
Piremerd
Üstteğmen
Üstteğmen

Mesaj gönderen Piremerd » 20 Oca 2007 21:46

İçimizdeki öfkeyi bir kenara bırakıp insan olarak olaylara yaklaşmalıyız.Irk ve din meselesini her ortamda ortaya koymayalım artık.Bu ülkenin her insanı bizim için değerlidir.Dili,dini ne olursa olsun.

“Gündem & Haberler” sayfasına dön