Allah'ı (c.c) Göster De İnanayım...

Dinimiz hakkında hertürlü bilgi
.:LaHuTi:.
Yönetici
Yönetici
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Başak
Takım:Fenerbahçe
Allah'ı (c.c) Göster De İnanayım...

Mesaj gönderen .:LaHuTi:. » 29 Ağu 2008 17:48

İmam-ı Azam Ebu Hanifenin çocukluk yıllarında idi. Allah diye yaratıcının olmadıgını, her gittigi yerde bilginlerle görüşerek tartışmalar yapan bir dinsiz döne dolaşa Küfe şehrine gelir. Sapık fikirlerini anlatmaya başlayan bu dinsizin, Küfe bilginleriyle görüşüp münazara yapma istegine gülen müslümanlar 'Bizim küçük bir bilginimiz var, eger onunla karşılaşıp yenersen, büyük bilginlerimiz seninle görüşebilir. 'diye cevap verdiler.
Sonunda görüşme yerini ve saatini kararlaştırarak dagıldılar.
Küfeliler salonu tıklım tıklım doldurmuşlardı. Aradan yarım saat geçmesine ragmen küçük bilgin hala gelmemişti.Saatler ilerledikçe dinsiz bilgin gururlanıyor ve 'Benden korktu' diyerek gülüyordu.
Tam bu sırada küçük bilgin Ebu Hanifenin içeri girdigi görüldü. Dinsiz bilgin:
-Niçin geç kaldın küçük? Yoksa çokmu korktun? diye sordu.
Oda:-Hayır, korkmadım Evimiz nehrin öte yakasında . Bu tarafa geçmek istedigimde köprünün yıkılmış oldugunu gördüm. Geçemeyecegimi anlayınca , oradaki agaçlara , hemen sandal olup beni karşıya geçirmelerini emrettim. Onlarda sandal olup beni geçirdiler. Bu yüzden geç kaldım, özür dilerim, dedi.
Bu cevap karşısında kahkahalarla gülmeye başlayan dinsiz bilgin:
- Hey akılsız çocuk!Hiç ağaç kendi kendine sandal olurmu? diyince, birden bire ciddileşen
Ebu Hanife: Asıl aklı olmayan sensin! Bir sandalın bile kendi kendine yapılmadıgını kabul etmiyorsunda , şu uçsuz bucaksız alemin kendi kendine var oldugunu nasıl iddia ediyorsun?
Bu güzel buluş karşısında şaşırıp kalan tabiatçı bilgin:
Beni gafil avladın küçük! Pekala şu varlıgını iddia ettigin Allah,ı gösterde bizde inanalım, dedi.Ebu Hanife eline bir bardak süt alarak dinsiz bilgine sordu.
-yag ve peynir neden yapılır.
- tabii sütten yapılır.
Öyleyse, şu bardaktaki sütün içinde bulunan yağ ve peyniri göster bakalım!
Dinsiz bilgin iyice şaşırmıştı.
Elbette bu sütün içinde yağ ve peynir vardır. fakat görünmez dedi. Dinsizi en zayıf yerinden yakalayan Ebu Hanife yerinden dogrularak
- Şu sütün içinde yağ ve peynirin oldugunu kabul ettigin halde onları gösteremiyorsunda, Yüce ALLAHı ' işte Allah' diye göstermek mümkün olabilirmi
Sütün her zerresinde yağ nasıl bulunursa , Allahta bu alemde öylece vardır. fakat gösterilemez, diye haykırdı.
Bu inandırıcı cevaplara ragmen ALLAHın varlıgına inanmayan adam (alçak herif)
Son sorumada cevap verirsen, üstünlüğünü kabul edecegim, diyerek mademki ALLAH vardır diyorsun şuanda ne yapmaktadır? diye sordu, bir an düşünen küçük bilgin bulundugun kürsüden aşağı in, sorunun cevabını orada verecegim, diyerek dinsizin indiği kürsüye çıktı ve:
Şu anda ALLAH senin gibi dinsizi bu kürsüden aşağı indirip benim gibi bir küçük kulunu çıkardı diyince, dinsiz bilginin konuşacak dermanı kalmamıştı.
Binlerce insanın karşısında, "Kelime-i Şahadet" getirerek müslüman oldu.

Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray

Re: Allah'ı (c.c) Göster De İnanayım...

Mesaj gönderen Siyabend » 29 Ağu 2008 18:00

Çok güzel bir paylaşım..Verilen örneklar bazen lazım olabiliyor..
ZAGROS
Moderator
Moderator
Ruh Hali:Huzurlu
Burç:Koç

Mesaj gönderen ZAGROS » 29 Ağu 2008 18:15

Allahın varlığı her halikarda kanıtlana bilir .
Var olan hiç bir şey tesadüfen meydana gelmemiş.
Peki bu güzel dünya düzenini kim yönetiyor .Tabiki Allahu -tahala
bilimcilere fazla inanmak lazım .bilime inanmak Allahı ret etmeye yol açar
ve batıl inançlar ve hürafeler isalama en çok zarar verende batıl inançlardır

Tek Allah'a ve onun peygamberi, ve kuranı-kerime inanmak islamın şartlarından sapmak islamı abartmamak ve herkesin kendi dinini içinde yaşaması ateistlere verilecek en iyi cevap olur ..
SEYDUNA
Yarbay
Yarbay
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Koç

Mesaj gönderen SEYDUNA » 30 Ağu 2008 01:09

inançsız yaşanmaz bunu bilirim ben

“İslam ve İnsan” sayfasına dön