Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD Başkanı Georges W. Bush’a bir basın toplantısı sırasında ayakkabısını fırlatan gazeteciyi savunmak için 200 avukatın ücretsiz yardım etmeye hazır olduğu bildirildi.
Amman’da bulunan Halil Dulayim isimli avukat AFP’ye yaptığı açıklamada, “Şu aşamada 200 Iraklı gazeteci, ama aynı zamanda aralarında Amerikalıların bulunduğu diğer avukatlar da ücretsiz olarak gazeteciyi savunmak istediklerini belirtti” dedi.
Avukat Dulayimi, “Pazar günü bu adamı savunmaya karar verdim. Savunması için bir ekip kurmak amacıyla Arap baro dernekleri ile ilişki kuruyorum” diye belirtti.
29 yaşındaki El Bagdadiya isimli televizyonun muhabiri Muntazar El Zaidi, Bağdat’ta Pazar günü yapılan basın toplantısı sırasında Bush’a ayakkabılarını fırlatarak “Köpek” dediği için gözaltına alındı. Gazeteci toplantı salonundan çıkarılırken Bush’a yönelik olarak “Siz binlerce Iraklının ölümünden sorumlusunuz” diye bağırmıştı.
Avukat Dulayimi, gazeteci El Zaidi’nin derhal serbest bırakılması gerektiğini belirtti. Irak hükümeti ise gazetecinin davranışını “utanç verici” olarak değerlendirdi. Iraklı bir diğer avukat Tarık Harp’a göre gazeteci en az 2 yıl hapis cezası alabilir.
ANF NEWS AGENCY
200 Avukat Bush’a Ayakkabı Atan Gazeteciyi Savunmaya Hazır
-
ZAGROS
- Moderator

- Ruh Hali:Huzurlu
- Burç:Koç
- Takım:Fenerbahçe
Re: 200 Avukat Bush’a Ayakkabı Atan Gazeteciyi Savunmaya Hazır
kim ne derse desin söz konusu gazeteci en yakın zamanda sebest bırakılacak .