DTP'li başkan Barzani gibi

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Tibet Yağmuru
Onbaşı
Onbaşı
Ruh Hali:Mutlu
Takım:Galatasaray
DTP'li başkan Barzani gibi

Mesaj gönderen Tibet Yağmuru » 22 Şub 2007 16:09

Diyarbakır DTP İl Başkanı İbrahim Aydoğdu dün çok tartışılacak bir açıklama yaptı. Siyasilerden şimdilik bir açıklama gelmedi. Mesut Barzani'nin sözcülerinden bile bu kadar sert açıklama gelmedi. Aydoğdu tepki çeken sözlerinin arkasında olduğunu savundu.

Diyarbakır DTP İl Başkanı İbrahim Aydoğdu, Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin internet sitesi ‘Pukmedia’ya yaptığı açıklamada, Kürdistan Federal bölgesindeki kazanımların kendilerini son derece sevindirdiğini, kazanımları bütün Kürt halkının kazanımları olarak değerlendirdiklerini söylemişti.

Kerkük’e yapılacak olan bir saldırıyı Diyarbakır’a yapılmış olarak değerlendireceklerini açıklamıştı. Aydoğdu ayrıca "Irak’ta bir Kürt liderin Cumhurbaşkanı olmasının tarihi anlamı ve Kürtlerin Ortadoğu’da diğer halklar gibi eşit görülmesinde önemli bir rol oynayacağını savunmuştu.

Piremerd
Üstteğmen
Üstteğmen

Mesaj gönderen Piremerd » 22 Şub 2007 16:22

Bu ülkede Kürtleri hiç düşünmeden sabah akşam Barzani ve Talabani'ye hakaret edenlere kimse bir şey demiyor da bir Kürdün bir Kürt bölgesine sahip çıkılması yadırganıyor.Kerkük Kürtlerin can damarıdır ve oraya yapılacak her türlü saldırıyı tabiki bütün kürtler kendilerine yapılmış sayacaktır.
reis
Albay
Albay
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Balık
Takım:Fenerbahçe

Mesaj gönderen reis » 23 Şub 2007 00:05

nasılkı turkıye ıraktaki turkmenlerın arkasında duruyorsa tabiki kurtlerde ıraktaki kurlerin arkasında olacaktır
bunu bukadar buyutmenın yada nalamsız gorulmesı yanlıs tabıkı
dr_emre21
Yüzbaşı
Yüzbaşı

Mesaj gönderen dr_emre21 » 24 Şub 2007 10:54

kerkük kürtlerin candamarıysa türklerin de kalbi.dtp linin söylediği şeyler küstahlıktan başka bişey diil.
Piremerd
Üstteğmen
Üstteğmen

Mesaj gönderen Piremerd » 24 Şub 2007 13:11

Türklerin kalbi dediğiniz yerde kaç Türk yaşıyor acaba?
Ben söyleyeyim: Son sayımda bütün Irak'ta Türkmenlerin oranı % 1 .
Madem Kerkük Türklerin kalbi oluyor referandumdan niye bu kadar korkuyorsunuz?
En önemlisi ise şu an Kerkük'te dalgalan bayrak Türkiye'nin bayrağı değil.
reis
Albay
Albay
Ruh Hali:Yorgun
Burç:Balık

Mesaj gönderen reis » 25 Şub 2007 00:57

dr_emre21 yazdı:kerkük kürtlerin candamarıysa türklerin de kalbi.dtp linin söylediği şeyler küstahlıktan başka bişey diil.
sonraki yorumlarında cevap verebileceyın kadar kendınden emın konuş al bakalım bunu ne diyeceksin
Piremerd sorusunu nasıl cevap vereceksın sen bu gıbı cevaplar sana yazacagını hıc tahmın etmıyorsun sanırım
Heval
Yarbay
Yarbay
Burç:Terazi

Mesaj gönderen Heval » 25 Şub 2007 15:11

ah kerkük vah kerkük..

biz kerkük ü can damarı yada kalp diye tartışmaya devam ederken başkaları çoktan kerkük ü kredi kartı olarak kullanmaya başladı bile..

yazık :evil:
SEYDUNA
Yarbay
Yarbay
Burç:Koç

Mesaj gönderen SEYDUNA » 25 Şub 2007 16:04

Piremerd yazdı:Türklerin kalbi dediğiniz yerde kaç Türk yaşıyor acaba?
Ben söyleyeyim: Son sayımda bütün Irak'ta Türkmenlerin oranı % 1 .
Madem Kerkük Türklerin kalbi oluyor referandumdan niye bu kadar korkuyorsunuz?
En önemlisi ise şu an Kerkük'te dalgalan bayrak Türkiye'nin bayrağı değil.
DR_EMRE21 PİERMERDE CEVAP VERMENİZ ÖNEMLE RİCA OLUNUR SENMİSİN TÜRKLERİN KALBİ DİYEN NE DEDİĞİNİ BİLDE KONUŞ 8)
dr_emre21
Yüzbaşı
Yüzbaşı

Mesaj gönderen dr_emre21 » 25 Şub 2007 16:58

geldim dostlar.kusura bakmayın turnuva maçları falan başlamıştı,gelemedim.
bazı arkadaşlar beni köşeye sıkıştırmış,internete girer girmez baya bi korktum.şu iki cümleye bi bakarmısınız;
"türklerin kalbi dediğiniz yerde kaç türk yaşıyor acaba
ben söyleyeyim:son sayımda bütün ırakta türkmenlerin oranı %1"

ilahi piremerd kardeş,güldürdün beni yine.kerkük'ün nüfusunu sorup cevap olarak ırak'ın nüfusunu veriyon.çok anlatım bozukluğu yapıyon,biraz daha çalış dersine.

1997 de saddamın yaptığı sayımda kerkük nüfusu 650.000 bunun 60.000 i türkmen olarak görünüyo.bunun palavra olduğu bugünlerde ırak istihbarat servisi tarafından açıklandı.türkmenlerin gerçek nüfusu 374.000. yani basit bi hesap yaparsak nüfusun yarısından fazlasının türkmen olduğu anlaşılıyo.

referanduma gelince;insanların sokakta yürümekten bile çekindiği bi yerde referandum nasıl yapılır,hele bi şu kargaşa bitsin,ortalık durulsun,ondan sonra korkma referandum da olur,başka şeyler de.türkiye referandum olmasın demiyoki,ertelensin bu kargaşa da olamaz diyo.

bayrak meselesine gelince;işte herkes kafasına göre bi bayrak asıyo bi yerlere.ona bakarsan doğuda bazıları da kürdistan bayrağı asıyorlarmış evlerine,çantalarında taşıyorlarmış.o zaman doğu anadolu da kürtlerin mi oluyor acaba.

bu kürtler bize haksızlık yapılıyor diye diye türklere haksızlık yapıyor bence.hiç ayrım yapılmıyor onlara karşı.diyorum ben,benim kaldığım evde iki tane kürt arkadaşım var,benden ne farkları var devletin gözünde,hiç farkları yok.türkiye deseki kürtlere; alın doğu anadolu sizin olsun,asın bayrağınızı,kurun devletinizi oraya.nolur biliyormusunuz,açlıktan ölürsünüz.çünkü devlet geleneğiniz yok,bi devleti idare edecek ne gücünüz var ne de tecrübeniz.kaç tane devlet kurmuş kürtler bu zamana kadar Allah aşkına.insanı zorla söyletiyosunuz.
zeyka
Teğmen
Teğmen

Mesaj gönderen zeyka » 25 Şub 2007 17:16

Bu il başkanı "Kerkük'e yapılan saldırı, Diyarbakır'a yapılmıştır." sözü üzerine tutuklanan DTP'li değil mi?..
Bu insanları anlamak mümkün değil. Besle kargayı, olsun gözünü derler ya, bu da o hesap.
Kerkük Irak'ın, Diyarbakır Türkiye'nin bişr kentidir. Kimden aldığı destekle, ne cürretle, ne kendini bilmezlikle böyle bir cümle kurar bir T.C. vatandaşı?...
Al birini, vur ötekine. Yanılmıyorsam, Osman Baydemir de DTP'li bir belediye başkanı ve ölen PKK'lıların ardından şehidimiz diye konuşuyor. Hiç utanmıyorlar. Bu milletin parasıyla karınlarını doyurup, teröristlerin öldürdüğü bu vatanın şerefli evlatlarıyla kendi teröristlerini aynı kefeye koyuyorlar. Yazık...Bu gibi vatan hainlerini istedikleri, vatan olarak gördükleri Irak'a, orada Barzani'ye Talabani'ye dalkavukluğa sürmeliler. Bu düşüncedeki insanların, Türkiye Cumhuriyeti devleti sınırları dahilinde yaşamaya haklarının olmadığını düşünüyorum ben.
SAYGILAR

“Gündem & Haberler” sayfasına dön