Kadr Suresinin Fazileti

Dinimiz hakkında hertürlü bilgi
Cevapla
reis
Albay
Albay
Mesajlar:7106
Kayıt:16 Eki 2006 11:37
Ruh Hali:Yorgun
Cinsiyet:Erkek
Burç:Balık
Takım:Fenerbahçe
Kadr Suresinin Fazileti

Mesaj gönderen reis » 24 Eyl 2008 20:19

Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:
“Her kim abdest aldıktan sonra, “kadr” sûresini bir kere okursa, Hak teâlâ, o kimseyi sıddıklardan yazar. İki kere okursa, şehidlerden yazar. Üç kere okursa, Peygamberlerle haşreder.”
“Beni rüyasında görmek isteyen kimse, Cuma gecesi dört rek’at namaz kılıp, her rekatinde Fâtiha-i şerîfe ile Ve’dduhâ, Elem neşrah, İnnâ enzel-nâhü ve İzâ zülzilet-il-Ardu sûrelerini okusun! Sonra bana yetmiş defa salevât-ı şerîfe getirsin. Yetmiş defa istigfâr da edip uyursa, beni rüyasında görür.”
Büyüklerden birisi yanındakilere sordu:
“Size ism-i a’zamı öğreteyim mi?”
“Öğret” denildiğinde buyurdu ki:
“Fâtiha, İhlâs, Âyet-el kürsî ve bir de İnnâ enzelnâ sûrelerini okuyun! Sonra kıbleye dönerek arzu ettiğiniz şekilde duâ edin! Allah şüphesiz duânızı kabul buyurur.”
Bazı âlimler buyurdu ki:
“Kim Kadr sûresini Cuma gecesi bin defa okursa, Peygamber efendimizi rüyasında görmeden ölmez.”
Âlimlerimiz buyurdu ki:
“Meyyit defn edilirken yedi sûreyi okumak müstehabdır. Bu yedi sûre, Kadr, Kâfirûn, Nasr, İhlâs, Mu’avvizeteyn ve Fâtiha sûreleridir.”


Cevapla

“İslam ve İnsan” sayfasına dön