Haydi Kızlar Okula, Dilan ve Zilan Evine!

Gündemdeki olaylar,tartışmalar
Kullanıcı avatarı
Siyabend
Belawela Muhtarı
Belawela Muhtarı
Ruh Hali:Mutlu
Burç:Kova
Takım:Galatasaray
Haydi Kızlar Okula, Dilan ve Zilan Evine!

Mesaj gönderen Siyabend » 16 Kas 2007 22:32

Resim

Adana'nın Karlık Köyü Torlu Çeşme Mezrası'nda oturan Gökçe ailesinin, ilköğretim okulu 1. sınıf öğrencisi kızları Dilan ve Zilan'ın taşımalı eğitimden faydalanması için yaptıkları başvuruya yanıt verilmedi.
Dilan ve Zilan, 7 kilometre uzaklıkta okula gidemedikleri için devamsızlık nedeniyle okuldan atıldı.

Adana'nın Yüreğir İlçesi'ne Bağlı Karlık Köyü Torlu Çeşme Mezrası'nda yaşayan 4 çocuklu Gökçe ailesi, Karlı İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi Dilan ve Zilan adlı ikiz kızlarının taşımalı eğitimden yararlanması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdu. Başvuru 2 ay önce yapılmasına rağmen, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden herhangi bir yanıt verilmedi. Çocuklar 7 kilometrelik yolu yürüyerek, okula gidemedikleri için okul kayıtları devamsızlıktan silindi. Baba Tansel Gökçe konuya ilişkin İHD Adana Şubesi'nde açıklama yaptı.

Gökçe, 4 çocuğundan Cansu isminde olanın Karlı Köyü'nde oturan dayısının yanında okuduğunu, ancak Zilan ve Dilan'ı Karlı Köyü'ne 7 kilometre mesafede bulunan mezradan taşımalı olarak okula göndermek zorunda olduklarını söyledi. Bunun için 2 ay önce yaptıkları başvurudan sonuç alamadıklarını bildiren Gökçe "Ben muhtarla birlikte kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduk. Ama 2 aydır cevap gelmedi. Birileri bize bu konuya ilişkin bilgi versin ya da bize bir yöntem göstersin. Benim 2 kızım şuan devamsızlık yaptıkları için okuldan uzaklaştırıldı. Eğer Mili Eğitim Bakanı bunu önemsemiyorsa tamam okula gitmesin" dedi.

Haydi kızlar okula deniliyor ama...
İHD Adana Şube Başkanı Etem Açıkalın ise mezra ile okul arasında bulunan 7 kilometrelik mesafenin çocukların direk taşımalı sistemden faydalanması için yeterli olduğunu söyledi. Açıkalın, Gökçe ailesinin 12 Kasım Pazartesi günü derneğe yaptığı başvuru üzerine durumu Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdiklerini, ancak herhangi bir cevap alamadıklarını aktardı. Açıkalın, olayın hükümetin kamuoyu önünde yaptığı eğitim kampanyaların hayata geçmediğinin göstergesi olduğunu belirterek, "Görüyorsunuz 'Haydi kızlar okula, haydi çocuklar okula' kampanyaları yapılıyor. Çocuğunu okula yollamayan aileye çeşitli para cezaları kesiliyor. Bir taraftan böyle şeyler yapılıyor. Bir taraftan da köylerde yaşayan insanlar Mili Eğitim Bakanlığı'nın uyguladığı taşımacılık sisteminden faydalanamıyor. Ve gelecekleri söz konusu olan iki kız çocuğu okul tarafından kayıtları siliniyor" dedi.

(Fotoğraf: Mehmet CEVİZCİ)-DİHA

“Gündem & Haberler” sayfasına dön